Disponibilizările poliţiştilor, amânate până în iunie

140

politistiPoliţiştii gorjeni aşteptau, cu teamă şi emoţii, punerea în aplicare a reorganizării MAI anunţate de ministrul Traian Igaş. Aceştia pot sta liniştiţi însă, cel puţin pentru următoarele două luni, deoarece disponibilizările s-au amânat până în luna iunie.

Angajaţii cu dosare penale, abateri disciplinare, care nu au investit în pregătirea lor sau cei aflaţi în pragul pensionării sunt cei mai expuşi concedierii, conform celor stabilite la nivelul MAI. Restructurarea fusese anunţată a se pune în aplicare din această lună, însă ea a fost amânată până în iunie, fapt confirmat şi la nivelul judeţului Gorj. „Disponibilizările s-au amânat până în luna iunie, când se speră că Hotărârea de Guvern, privind criteriile de evaluare şi numărul poliţiştilor care trebuie disponibilizaţi, înaintată Parlamentului, va fi validată. Până atunci este suficient timp pentru evaluarea tuturor structurilor din Poliţie”, a precizat Cristinel Globaşu, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor SED LEX, filiala Gorj.

Disponibilizările ar putea fi chiar imposibil de realizat

Cele două luni de linişte pentru poliţişti ar putea fi prelungite, întrucât Hotărârea de Guvern, privind criteriile de evaluare şi numărul poliţiştilor a fost deja respinsă de Senat, fiind înaintată Camerei Deputaţilor, unde, de asemenea, ar putea avea aceeaşi soartă. „La ora actuală, Senatul a respins Hotărârea şi aceasta a fost înaintată Camerei Deputaţilor. În cazul în care o va respinge şi Camera Deputaţilor, va fi o problemă pentru Guvern, nemaiputându-se face disponibilizările”, a explicat Cristinel Globaşu, preşedintele Sindicatului Naţional al Poliţiştilor SED LEX, filiala Gorj.

Aşadar, cel puţin deocamdată, până în iunie, poliţiştii gorjeni îşi continuă activitatea liniştiţi, fără teama că vor rămâne fără loc de muncă, sperând, în acelaşi timp, că aceste disponibilizări nu se vor mai face deloc.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here