Dispensar modern lângă primărie

730

Cinci cabinete medicale și o farmacie vor funcționa în noul dispensar uman construit în apropierea Primăriei Negomir. Investiția este finalizată în proporție de 90%, administrația locală obținând fonduri de aproape un milion de lei prin Programul Național de Dezvoltare Locală 2.

„Dispensarul din satul Ursoaia, de lângă primărie, este aproape gata. Mai avem sistematizarea pe verticală, adică tot ce ține de amenajarea exterioară a lui, de alei, împrejmuire. Interiorul este gata, iar dispensarul va fi unul modern”, ne-a declarat Tudor Oiță, primarul comunei Negomir.
Noua clădire a fost recompartimentată și va găzdui o farmacie, cabinete medicale, săli de așteptare, tratamente și sterilizare. „O să scoatem un spațiu la concesiune pentru a-și desfășura aici activitatea o farmacie. Vor mai fi cinci cabinete medicale, două dintre ele fiind folosite de medicul de familie. Vrem să aducem în zonă noi medici, care să presteze și alte servicii. Este posibil să se înființeze și un cabinet stomatologic”, a mai precizat Oiță.
În prezent, cabinetele medicale funcționează în condiții improprii, în fostul sediu al primăriei. „Este o clădire foarte veche. S-a încercat reabilitarea, dar după doi ani s-a ajuns în același stadiu. Apare igrasia după fiecare an. Nu corespunde normelor de igienă”, a menționat primarul Tudor Oiță.
Localnicii vor avea astfel posibilitatea să se trateze în comună pentru afecțiunile care nu necesită spitalizare.
IRINA IRINOIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here