Dispărut fără urmă de acasă

363

Un bărbat din Motru a dispărut de acasă și este de negăsit la mai multe zile de când rudele au anunțat Poliția despre plecarea lui într-o direcție necunoscută. Ca și cum l-ar fi înghițit pământul, Ion Stănulescu, de 45 de ani, tatăl a doi copii minori, a fost căutat în zadar în ultimele zile. Soția sa afirmă că bărbatul a discutat cu ea înainte să plece de acasă și i-a spus doar că merge să se plimbe, motiv pentru care bărbatul nu și-a luat cu el nici acte sau bani. „A zis că iese la aer, m-a întrebat dacă plec eu undeva ca să își ia cheia, și atât. Nu are acte sau altceva cu el, nici bani nu avea. Nu a mai avut o astfel de plecare că dacă ar mai fi avut un antecedent nu îl lăsam să plece. Ne așteptăm la ce e mai rău, dar sperăm să fie totuși bine”, a mărturisit femeia.
Înainte să plece de acasă, Ion Stănulescu și-a sunat sora pentru a o anunța că renunță la tratamentul pe care îl urma de circa două săptămâni pentru depresie. Bărbatul a avut impresia că se simte mai bine și de aceea a plecat din apartamentul său ca în oricare altă zi, nimeni negândind că acesta nu va mai fi văzut apoi. Sora dispărutului, Cornelia Lăpădat, spune că rudele sperau ca Ion Stănulescu să vină pe la ele, însă, de când a plecat de acasă, bărbatul nu a mai dat nici un semn. „Nu avea nici unde să se ducă pentru că acasă la țară, de exemplu, au fost fratele și părinții mei să verifice și nici urmă de el. La mine nu a venit, mai am o soră la Severin și nu este nici la ea. În Motru îl știe toată lumea de la atelierul de tâmplărie în care lucra, tot orașul îl cunoaște că probabil a pus mobilă în toate apartamentele, dar nu cred că l-ar vedea cineva și nu ne-ar anunța. Oricum, dacă îl recunoaște cineva să sune la 112 că el, fiind fără medicamente, nu știm cum reacționează”, afirmă sora bărbatului dispărut.
În ultimele zile mai multe echipe de voluntari s-au alăturat polițiștilor și jandarmilor pentru căutarea lui Stănulescu. Eforturile tuturor au fost însă zadarnice. Un nepot al acestuia, Alex, afirmă că, împreună cu prieteni de-ai săi, a împărțit inclusiv fotografii cu dispărutul, în speranța că cineva îl va recunoaște și va ajuta la identificarea lui mai rapidă. „Am împărțit poze la taximetriști, la cei care fac maxi- taxi, l-am căutat cu Poliția și Jandarmeria, cu câini de urmă, în zona pădurilor, dealuri, lacuri, tot ce era posibil și degeaba. Și pe râu l-am căutat și nimic. Am discutat cu cei care sunt la ciuperci în pădure și nu l-a văzut nimeni. Câțiva oameni spuneau că l-ar fi văzut în oraș, dar nu se confirmă prin ceea ce am văzut noi pe camerele de supraveghere. Nu este el persoana din imagini”, afirmă nepotul.
Conform rudelor și Poliției, la data plecării bărbatul era îmbrăcat cu pantaloni scurți de culoare verde, tricou albastru închis, iar în picioare purta sandale de culoare închisă.
Persoanele care pot da relații pentru identificarea persoanei dispărute sunt rugate să sesizeze cea mai apropiată unitate de poliție sau să apeleze numărul unic de urgență 112.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here