Dispare o sucursală a CE Oltenia

4411

În ședința Adunării Extraordinare a Acționarilor din 4 iulie 2022, acționarii Complexului Energetic Oltenia vor aproba actul constitutiv al noii societăți înființate după divizarea companiei și externalizarea SE Craiova II. Amintim că acționarii CEO au aprobat în aprilie divizarea companiei, prin desprinderea SE Craiova 2. Astfel noua societate se va numi, din 4 iulie 2022, Societatea Electrocentrale Craiova SA.

În proiectul de divizare CEO s-a angajat să acopere valoarea certificatelor CO2 până la data efectivă a divizării, aceasta fiind inclusă în ajutorul de restructurare primit de Complex.
Sucursala desprinsă din CE Oltenia are disponibile două grupuri energetice de 150 MW și 160 Gcal/h (grupurile 1 și 2), grupuri care funcționează în cogenerare, astfel, pe timp de iarnă, puterea maximă electrică scade în favoarea energiei termice. Pentru cele două grupuri există posibilitatea de alimentare și pe gaz, se prezintă în proiectul de divizare parțială a CE Oltenia, publicat pe site-ul societății.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here