Diseară, acțiune a TNL Gorj

243

REF: Tinerii liberali din Gorj marchează Centenarul Marii Uniri, în cadrul unei acțiuni care se va desfășura în această seară, începând cu ora 19,00, la Poarta Sărutului.

Acțiunea tinerilor liberali gorjeni se desfășoară sub genericul ”Caravana Tricolorul”, în cadrul unei campanii a Tineretului Național Liberal care are loc în perioada 18 septembrie   – 25 noiembrie, la nivel național. A fost confecționat un tricolor de dimensiuni foarte mari, care va fi primit în această seară de către tinerii liberali gorjeni, de la colegii lor din Mehedinți. În această seară, tinerii liberali din Gorj vor desfășura tricolorul în fața Porții Sărutului și îl vor purta prin centrul municipiului reședință de județ. Prin această acțiune se marchează împlinirea a 100 de ani de la Marea Unire a Principatelor, un vis al poporului român transformat în realitate de către o generație de oameni politici de ispravă. Printre aceștia s-au numărat lideri liberali, în frunte cu Ion I.C. Brătianu, personalitate politică ce a reprezentat principalul negociator al intereselor României prin excelență și factorul principal în recunoașterea Unirii în 1919-1920, la Paris.

De la TNL Gorj, tricolorul, care a unit sub culorile sale întreaga Românie,  va ajunge la Vâlcea, iar acțiunea va continua în toate județele țării, până în data de 25 noiembrie când va poposi în Cetatea Marii Uniri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here