Discuție sindicate-administrație la Primăria Motru, pe tema reducerilor salariale!

328

Administrația de la Motru a realizat o nouă grilă de salarizare care astăzi, la ora 16.00, ar fi trebuit să fie supusă dezbaterilor pe comisii, urmând ca joi, 27 iulie, să fie supusă la vot în plenul Consiliul Local. Noua grilă prevedea reduceri drastice de salarii la personalul de conducere al primăriei, cea mai mare tăiere era de 2500 de lei pentru șeful Serviciului de Impozite și Taxe Locale, Ion Gădău. Celelalte reduceri erau cuprinse între 500-1500 de lei. Doar bibliotecara-șefă a orașului, Bărbăcioru Maria, ar fi beneficiat de o nouă creștere salarială de aproximativ 700 de lei.

Sindicatul funcționarilor publici din primărie s-a revoltat la vestea creionării, în secret, a noii grile salariale iar astăzi, la ora 13.30, o delegație condusă de liderul sindical Pavel Tutunaru, reales vineri pentru al treilea mandat de președinte, a purtat negocieri dure cu o comisie a administrației, pe tema noii grile și a legii salarizării care trebuie pusă în vigoare începând cu 1 iulie 2017. ,,Discuțiile, la care a participat și viceprimarul orașului, asta la cererea sindicatului, au fost tensionate dar, în final, s-a ajuns la o înțelegere, în așa fel încât salariile în plată la 30 iunie 2017 să rămână neschimbate, pe funcțiile de conducere, iar cele mici să crească, cu încadrarea în prevederea bugetară pe anul 2017. Domnul viceprimar a fost, din start, de partea noastră”, a explicat liderul sindical. ,,În final, domnul primar Jianu a fost de acord să se realizeze din nou coeficienții pe o nouă grilă de salarizare așa cum am stabilit, de comun acord, în ședința de negociere sindicat-administrație. Legat de funcțiile noi create în primărie, noi am cerut ca acestea să rămână deocamdată neocupate, sau dacă dacă vor fi ocupate să fie plătite în conformitate cu bugetul existent. În comisiile de la ora 16.00, cu rol consultativ, se vor purta discuții, sper eu, pe grila astfel negociată cu administrația”, a declarat liderul sindical, Pavel Tutunaru.

De o majorare salarială substanțială, pe grila care a fost anulară, nu ar fi avut parte doar bibliotecara-șefă Bărbăcioru, cunoscută cu un salariu de aproape 5500 de lei brut, ci și consiliera Vintilescu și consilierul personal Matei, ambii urmând să încaseze  3680 de leri brut, de la 2100 de lei brut cât au acum salariul lunar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here