Discurs impresionant al directorului Artego, la deschiderea anului universitar, la UCB! David: Munca nu mai este căutată, nimeni nu mai caută munca

10310

Adevărată lecție de viață ținută de Viorel David, directorul general al Artego SA, la deschiderea anului academic, la Universitatea ,,Constantin Brâncuși” din Târgu-Jiu. David a spus că pune mare preț pe idei și i-a sfătuit pe tinerii studenți să citească, pentru a-și dezvolta imaginația. Directorul Artego a criticat sistemul de învățământ din România despre care a spus că nu este practic și nu-i pregătește pe tineri pentru viață.

Viorel David, cel mai longeviv director din România, după cum susține, a avut un discurs motivațional, la deschiderea anului academic de la UCB și a fost aplaudat la scenă deschisă. Directorul Artego a criticat ,,conducătorii”, adică pe cei aflați în funcții publice, în fața unei săli pline cu șefii instituțiilor publice din Gorj, dar și învățământul din România și a încurajat tinerii student să vină cu idei. David s-a arătat dispus să plătească pentru idei și s-a arătat deschis la astfel de oferte din partea studenților sau tinerilor absolvenți.
,,Eu sunt industriaș și, din păcate, noțiunea asta începe să dispară și cel mai mare păcat al conducătorilor din România este că nu se apropie de industriași. Noi facem bani, dumneavoastră faceți carte. Noi facem bani și îi dăm statului. Sute de miliarde într-un an. Și statul nu face nimic pentru noi. Ce căutați, frate, în funcții publice, dacă nu faceți nimic pentru noi? Ce le spuneți părinților și urmașilor dumneavoastră, dacă nu faceți nimic pentru ei? (…) Munca nu mai este căutată, nimeni nu mai caută munca. (…) Stimați studenți, învățați ca să trăiți mai bine! Ce trebuie să faceți ca să trăiți mai bine? Să gândiți mai mult! Să aveți idei. Învățământul superior din România nu este practic, învață fel de fel de teorii, mecanisme, dar nu ne învață ce să facem în viitor, în viață. Nu vine niciun student de la universitatea de aici să-mi spună: băi, nene, dă-mi 100 de milioane în mână, eu știu să fac asta. Și cu asta tu faci 100 de milioane și un leu. Și eu îi dau 100 de milioane. Nu glumesc! Eu cred că sunt cel mai longeviv director din România. Peste două luni, fac 35 de ani de directorat. (…) Ne lipsesc conducătorii. Noi nu avem conducători. Faceți o clasă de conducători, nu de managementul ăla care se face, că vin la mine și îmi spun că a terminat facultatea de management. Iubirea, speranța, credința… și munca, de-a pururi în suflet să-ți fie…”, a încheiat David.
Claudiu Matei

5 COMENTARII

  1. ,,Impresionant”:discursul – deplorabila tinuta ! Putea sa vina si el imbracat la costum si cu cravata, nu ca un macelar, cu maneci scurte… Rusinos mod de aparitie a unui pretins director de firma in fata studentilor !

  2. Munca ,este ff f cautata dar ea se presteaza pe bani!Domnule David,vi se pare corect ,un meseriasi sa lucreze pe 2000 lei net (asa cum se castiga in Artego,ex) ??!!De aici vine si rezultatul k nu vrea nimeni s munceasca,ia pune-ti un anunt angajez:sudor,mecanic,electrician….strungar ,ofer 4000lei net si o sa va uimiti cata lume vrea sa munceasca!!

    • Bravo Adrian,ma sunt si oameni in tara asta care spun niste adevaruri,asa este,pe salariile care sunt actual in Romania este normal ca nu este cerere de munca de aceea pleaca forta de munca afara, intrebat sa fie directorul David daca poate sa se descurce cu 1200-1300 lei pe luna ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here