Discriminare la CE Oltenia. „O nedreptate, am făcut plângere”

1323

Sindicatul Energia Turceni a anunțat că a sesizat Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Motivul? Doar o parte dintre energeticienii Complexului Energetic Oltenia vor beneficia de reducerea vârstei de pensionare, odată cu promulgarea noii legii a pensiilor. Este cazul salariaților de la Termocentrala Rovinari, în vreme ce colegi lor de la Turceni, Ișalnița și Craiova, deși lucrează în aceleași condiții deosebite de muncă, nu se vor putea pensiona mai devreme, pentru că au pierdut grupa de muncă în urmă cu circa 20 de ani.
„Vom face demersuri să beneficiem și noi de aceste avantaje. Deja am sesizat de trei săptămâni Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării, pentru că nu este normal ca, în aceeași companie, salariați care își desfășoară activitatea în aceleași condiții de muncă, unii să beneficieze, iar alții nu. Vom vedea ce vom face și cu actuala guvernare, pentru a găsi o rezolvare să reparăm această nedreptate. Așteptăm să vedem ce răspuns vom primi de acolo (n.r. CNCD)”, a susținut Eugen Iovan, președintele Sindicatului Energia Turceni, la un post local de radio.
Angajații care lucrează în condiții deosebite de muncă pot acum să se pensioneze mai devreme. Concret, ei vor beneficia de o reducere de patru luni la fiecare an lucrat. Circa 8.000 de salariați ai Complexului Energetic Oltenia își desfășoară activitatea în condiții deosebite.
I.I.