Directorul Răuţ: “Direcţia de Pază şi Protecţie are posturi la CEO, în paralel cu Signovince”

354

Signovince SRL face paza la CEO Gorj, doar pentru patru luni, după ce a câştigat în ianuarie lotul doi, din cele şase, a licitaţiei “Servicii de pază bunuri şi obiective ale patrimoniului aparţinând Societăţii Complexul Energetic Oltenia”. Posturile de pază ale Signovince, firma lui Ion Făget, nu cuprind însă toate obiectivele CEO din Gorj, asta deoarece Direcţia de Pază şi Protecţie, condusă de Ion Răuţ, are proprii oameni în posturi de pază, la unităţile din judeţul nostru. Practic, Signovince face pază, din februarie, în paralel cu paznicii proprii ai CEO. De altfel, firma câştigătoare a fost contestată de Team Guard, societate din Târgu-Jiu aparţinând lui Victor Nicolae Mecu şi Alexandru Marian Niculescu, dar contestatarii au pierdut procesul la Curtea de Apel Craiova.

Paza de la obiectivele CEO din Bucureşti, Gorj, Brăila, Husnicioara, Berbeşti şi Craiova, a fost scoasă la licitaţie de compania cu sediul la Târgu-Jiu, însă nu toate loturile au fost atribuite. CEO a pus la bătaie, practic, pază de 19 milioane de lei, dar de exemplu, lotul 4 Brăila nu s-a atribuit, lucru contestat de una din firmele participante, la CNSC.
Peste 19 firme au solicitat însă caietul de sarcini pentru licitaţia CEO, dar, în final, doar nouă s-au bătut pentru cele şase loturi. O spune chiar Ion Răuţ, directorul Diviziei de Pază şi Protecţie a CEO, care explică faptul că, angajaţii acestei structuri fac şi ei pază la unele obiective, alături de firma câştigătoare a lotului aferent obiectivelor companiei, din Gorj.

Licitaţie destul de contestată!
“Paza la CEO se realizează, în prezent, în sistem mixt, cu firme specializate şi personal propriu specializat”, explică directorul Răuţ care susţine că aproape toate loturile au avut contestatari. Pentru firma declarată câştigătoare în Gorj, nu mai există însă cale de atac, Signovince câştigând 3,6 milioane de lei pentru paza obiectivelor CEO din judeţul nostru chiar dacă a avut în coastă SC Team Guard. Contestatarul nu a reuşit să lase Signovince fără contractul câştigat, Curtea de Apel Craiova nedându-i câştig de cauză. Licitaţia pentru paza de la CEO Gorj, lotul nr. 2, se va relua însă după patru luni, când se finalizează contractul cu Signovince, început la 1 februarie 2015.
Ion Răuţ explică şi faptul că în 2015, CEO va face o reducere a cheltuielilor cu paza de peste trei milioane de lei.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here