Directorul Pora cere anchetarea disciplinară a inspectorilor DSP Gorj care l-au găsit în neregulă

332

Constantin Pora, directorul Şcolii Gimnaziale Padeş, unitatea de învăţământ unde s-a depistat de către inspectorii DSP Gorj, în martie, un focar de pediculoză şi toaletele elevilor şi profesorilor într-un ultim hal, refuză să achite amenda primită. Pedelistul Pora nu numai că nu vrea să achite cei 10.000 de lei primiţi urmare a neregulilor de la inspectorii sanitari, dar chiar cere, în scris, conducerii instituţiei să-i ancheteze disciplinar pe cei trei. Îi şi ameninţă pe aceştia, inspectorii făcându-şi treaba în control, cu câte o plângere penală la Parchetul Târgu-Jiu.

De răsul-plânsul cu directorul Pora
În loc să rezolve problema cu toaletele insalubre de la Şcoala Padeş, directorul instituţiei de educaţie pune paie pe foc, dorind scandal şi sancţionarea disciplinară a celor care l-au prins pe picior greşit. Pora, beneficiind de un sprijin al autorităţilor locale şi a unor factori decizionali, întinde coarda, cerând astfel ca el să scape de belelele evidente, dar să fie traşi la răspundere tocmai cei care le-au depistat. Tupeul directorului este fulminant, acesta acţionând deja în instanţă DSP Gorj pentru anularea amenzii primite, pe bună dreptate. Reamintim că 8 elevi din Şcola Padeş au fost depistaţi, la controlul DSP, cu păduchi, în timp ce toaletele profesorilor şi a şcolarilor erau ca în Evul Mediu. Ne întrebăm, pe bună dreptate, unde îşi face nevoile domnul profesor Pora, dacă wc-ul unităţii de învăţământ, unde prestează opt ore pe zi, este plin până la refuz şi sub toată jena.

Budele trebuie ingienizate în 60 de zile
Pora mai are la dispoziţie o lună de zile pentru a igieniza toaletele aflate într-o stare deplorabilă, dar în uzul personalului didactic şi al elevilor şcolii, potrivit recomandărilor DSP Gorj. Deşi a atacat sancţiunea în instanţă, iar pentru acest aspect nu a mişcat încă niciun deget, Pora ar trebui să ştie că este obligat să respecte recomandările DSP primite, în caz contrar riscând să-i fie retrasă autorizaţia de funcţionare a şcolii.
Să nu uităm că Pora a făcut deja un fals în acte, declarând pe propria răspundere că şcoala corespunde normelor sanitare în vigoare. Actul a fost semnat în 30 octombrie 2009, de atunci până acum Pora nu a vidanjat încă toaletele, creând condiţii improprii elevilor şi ruşine propriului dos.
Consilierul local nu s-a zbătut să obţină fonduri, locale, europene pentru a reabilita aceste grupuri sociale, deşi face parte din majoritatea creată la nivelul Consiliului Local Padeş.

Inspectorii nu pot fi cercetaţi disciplinar
Pe baza dovezilor existente, a raportului de control, a celor relatate de media şi recunoscute de către directorul Pora şi de primarul localităţii, o cercetare disciplinară a inspectorilor implicaţi în dosar nu ar fi numai incorectă, ci şi de tot râsul. Cu toate acestea, reclamantul speră ca cei care l-au prins în neregulă să plătească cu serviciul, înaintea sa, neregulile tolerate în şcoala pe care o conduce de prea mult timp.
Mai mult, sunt deja sesizări că păduchii gâlgâie în capetele elevilor şi la Şcola Călugăreni, condusă de acelaşi director cu carnet de partid.
Anamaria Stoica

5 COMENTARII

 1. Poate ca are dreptate directorul…din ce se zvoneste inspectorii sanitari nu sunt evaluati conform 824..deci nimeni nu e mai presus de lege, sa se faca verificari!

 2. Au dreptate si dsp-ul dar si directorul.In 2009 cand s-a semnat autorizatia erau alte conditii…domnilor inspectori scoala nu are bani de creta si voi dati 100 mil amenda??? La spitalul judetean tot pentru igiena ati dat 5 mil amenda si la o scoala amarata dati 100..iar jurnalista ori nu stie ori se face ca nu stie, inspectorii sunt cercetati disciplinar pentru ca nu s-au legitimat si nu au evaluarile in termen deci nu au dreptul la control pana nu sunt reevaluati

 3. Boierul directorul de la dsp gj.era sustinut de Adrian Duicu de la MH. ?
  Daca o ia la vale pe Dunare si nu apuca sa stie si el cu ce se ocupa dsp-ul, e mare pacat.
  Pacat si de judetul nostru ca functie asa directior, aerian!!!
  Rusine USD.

 4. Pt. Radulescu. Sa presupunem ca inspectorii nu sunt evaluati. Cine este de vina? Inspectorii sau cei care ar fi trebuit sa faca evaluarea? Boeriu si seful resurselor umane ar trebui dati afara daca inspectori nu sint evaluati, iar in cazul anularii amenzilor din acet motiv ar trebui pusi sa plateasca ei amenzile.

  • Nu stiu cine trebuie sa plateasca daca este adevarat ca nu sunt reevaluati dar citind ordinul 824 am realizat ca reevaluarile trebuie facute de o comisie care se formeaza numai la cererea directorului de sanatate publica in urma propunerii sefului de la control in sanatate…concluzia e ca boeriu si resursele umane nu au treaba cu evaluarea inspectorilor sanitari!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here