Directorul Muzeului Județean Gorj și o subalternă au zburat spre China

1555

Directorul Muzeului Județean Gorj, Dumitru Hortopan, și Alina Tița, economist în cadrul instituției, au plecat, ieri, în China pe un schimb cultural cu autoritățile din Republica Chineză. De altfel, anul trecut, în martie, Muzeul Județean Gorj a găzduit o expoziție de fotografie și una de monede, în august. Practic, Dumitru Hortopan culege roadele activității subalternei sale care a întreținut relațiile cordiale cu Ambasada Chineză. Este pentru prima dată când delegația muzeului din Gorj ajunge în această țară.

Hortopan s-a plimbat în ultimul mandat în America, iar acum a bifat și China, ultima vizită fiind pe cheltuiala autorităților chineze.
Autoritățile Consiliului Județean ar trebui însă să-i achite directorului și subalternei sale diurnă pe fiecare zi petrecută departe de țară.
Deplasarea este un schimb de experiență între instituții, care cuprinde de fapt o vizitare a unei provincii chineze și a instituțiilor sale culturale.
În tot acest timp, muzeul județean este implicat într-un dosar penal care privește mutarea busturilor soților Tătărescu la Vladimir.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here