Directorul medical al Ambulanţei Gorj a călcat pe bec! Badiu, reclamată şi pusă în discuţie pentru schimbare

548

Numeroasele reclamaţii legate de atitudinea manifestată de directorul medical, Gabriela Badiu, faţă de doctorii Serviciului Judeţean de Ambulanţă(SJA) Gorj au ajuns, în ultimele două zile, la urechile preşedintelui Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu, dar şi a directorului Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Marius Boeriu. Şeful Consiliului Judeţean nu le-a tolerat, deşi Badiu, care a trecut înainte pe la trei partide politice, este membră a PSD. Călinoiu a cerut astfel, ieri, destituirea lui Badiu din funcţie, care nu avea concurs pe post, şi înlocuirea sa cu un alt medic din SJA, printre propuneri aflându-se Ana Duma, Valeria Gherghe, Florentina Motea, Georgeta Mălăescu şi Jeana Prejbeanu. În final, după o discuţie cu preşedintele Federaţiei Naţionale Sindicale “Ambulanţa”, Gheorghe Chiş, s-a luat decizia ca destituirea directorului medical al SJU să fie amânată. Peste o lună se va organiza însă concurs pentru postul de manager la Ambulanţa Gorj, ocupantul postului fiind cel care va decide când va scoate la concurs postul, deja râvnit, de director medical. Noua competiţie ar putea să-l scoată din joc însă pe managerul SJA, liberalul Dan Vâlceanu.

Gabriela Badiu a rezistat în funcţia de director medical al SJA Gorj, deşi a fost implicată în nişte scandaluri care nu o onorau. Vorbim despre concursul pentru postul de asistenţi de la Ambulanţa Gorj, din 2013, dar şi despre recentele reclamaţii la adresa ei, legate de comportamentul inechitabil faţă de salariaţi. Sunt angajaţi ai SJA care se plâng că Badiu îi şuntează la orele pe care trebuie să le presteze în plus la serviciu, orele în cauză fiind plătite, dar şi medici care se consideră lezaţi de atitudinea manifestată incorect faţă de ei de directorul medical. Există, de asemenea, şi angajaţi mulţumiţi, care nu văd cu ochi buni clinciurile din SJA.

ambulantaAmantlâcul dăunează grav funcţiei
Doctoriţa Aurora Cojocaru al cărei fost soţ, Costinel Diaconu, fost angajat al SJU în urmă cu un decediu şi dat însă afară de Ana Duma pentru oarecare ilegalităţi, o are acum drept consoartă pe Badiu. Faptul că trăieşte cu fostul soţ al medicului Cojocaru, fapt deja de notorietate, nu i-a oferit fostei soţii un trai mai liniştit la muncă. Deşi medicul are probleme de sănătate, pentru deplasare folosindu-se de un baston, directorul medical Badiu i-ar fi făcut zile fripte la muncă. Femeia ar fi reclamat recent acest lucru la forurile superioare, cum au făcut-o şi alţi salariaţi.
Sunt salariaţi care susţin că nu aceasta, deşi are o problemă personală cu Badiu, ar fi reclamat-o pe directoarea medicală, ci alţi angajaţi supăraţi.

De la PSD, la Mişcarea Populară
Aceste reclamaţii, dar şi faptul că Badiu, prin interpuşi, ar strânge semnături prin SJA Gorj pentru Partidul Mişcarea Populară au ajuns la vârful Consiliului Judeţean, organism care a tolerat, până acum, rămânerea pe post a directorului medical, deşi ocupanta este interimară şi nu a susţinut un concurs în acest sens. De altfel, Badiu şi-a permanentizat rămânerea în funcţie, trecând de ceva vreme la PSD, asta după ce a fost cu PDL, când “portocalii” erau la putere, dar şi la UDMR şi la PRM, când funcţia i-a cerut-o.
Acum, partenerul său de viaţă, Costinel Diaconu, pensionat pe caz de boală, este la PNL, fiind un apropiat al preşedintelui Dian Popescu, dar cum partidul este în Opoziţie, s-ar fi gândit să-i asigure spatele iubitei sale, la PMP. Aşa Badiu se asigură pe post, având alături încă un partid, se bârfeşte în SJA, ştiindu-se că Diaconu ar cocheta cu PMP Gorj. Sunt însă şi salariaţi de la Salvare care contestă cele discutate prin SJA la adresa lui Badiu şi a PMP Gorj.

Postul lui Badiu, râvnit de “prietena” Ionescu
Cert este însă că zvonul că Badiu va fi schimbată, supărând conducerea judeţului, s-a auzit, luni, în SJA Gorj, şi la substaţiile din judeţ. De la Motru, Raluca Ionescu, doctoriţa a cărei activitate profesională nu este una tocmai strălucită, doctoriţei murindu-i doi pacienţi la Padeş şi la Bumbeşti-Jiu, până la ajungerea ambulanţei la pacient, a anunţat astfel ieri că vrea să participe la concurs pentru locul lui Badiu. Un concurs însă pentru locul lui Badiu se va decide însă abia după ce Ambulanţa Gorj va avea un manager cu concurs.
Interesant este însă că doctoriţa Ionescu de la Motru se declara, până acum, prietena lui Badiu. Ea a fost însă ofensată că nu a fost nominalizată printre potenţialii directori medicali, ca şi celelate colege ale ei.

Pică managerul SJA, din cauza directorului medical?!
Se ştie însă, că în maxim o lună de zile, la nivelul tuturor serviciilor de ambulanţă din ţară se vor organiza concursuri pentru posturile de manageri, ocupate de interimari. Ministerul Sănătăţii se ocupă să scoată posturile la concurs, lucru comunicat deja DSP Gorj. La viitoarea competiţie poate participa însă actualul manger, Dan Vâlceanu, sau nu. Cert este doar că noul manager va decide data concursului când Badiu va fi destituită, având de altfel şi aceasta posibilitatea să participe la competiţia pentru postul de director medical.
Acest lucru a fost cerut de către preşedintele FNSA, deoarece aceasta este, acum, procedura aplicată la toate serviciile de ambulanţă din ţară.

Discuţie la CJ Gorj pentru directorul medical
Ieri dimineaţă, la CJ Gorj, au purtat discuţii cu şeful FNSA directorul DSP Gorj, dar şi Ion Călinoiu cu reprezentanţii FNSA şi cu Boeriu, pe tapet fiind pusă şi problema “Badiu”, reclamată deja pentru comportamentul injust manifestat faţă de unii salariaţi. Deşi sindicaliştii nu au fost întrebaţi, ieri, la discuţii, ce decizie ar trebui să se ia în legătură cu Badiu, se pare că a contat discuţia telefonică cu preşedintele Chiş.
S-a acceptat astfel, în final, normalitatea scoaterii postului de director medical al SJA Gorj la concurs, după ce şi managerul va fi poziţionat în funcţie tot prin concurs.
Destituirea lui Badiu, în interimat, a eşuat astfel, conducerea judeţului avertizând-o pe aceasta, în schimb, să-şi vadă de treabă şi să fie corectă faţă de subalterni, în caz contrar zboară din funcţie imediat ce la adresa sa se va mai face o primă sesizare. Călinoiu şi Boeriu au demonstrat astfel că respectă legea.

Tensiuni la SJA
Neschimbarea lui Badiu ieri nu a provocat însă decât o stare de tensiune între salariaţi. Cei care au reclamat-o pe Badiu tremură la gândul că soarta lor este în mâinile directorului medical, ea decizându-le programul de lucru, orele suplimentare, chemările de la domiciliu, repartiţia pe echipajele de urgenţă… Afectate sunt şi “propunerile” pentru postul interimar, Ana Duma, Jeana Prejbeanu şi Valeria Gherghe, ultimele două deja sancţionate de Badiu. Nici Duma nu a scăpat de răzbunarea lui Badiu care i-a făcut referat în vederea sancţiunii, directorul medical ştiind că doctoriţa a ocupat la rândul ei postul, ca şi celelalte două. Prin această atitudine, Badiu a demonstrat că a încercat să-şi pună la pământ şi să-şi elimine concurenţa pe post şi eventualele contracandidate.
De altfel, Ana Duma s-a supărat foarte tare ieri când a auzit că ar fi fost “discutată” la nivel de CJ Gorj, mai ales că fusese singura din instituţie care acceptase funcţia de director medical interimar, luni, dintre toate “propunerile” chestionate de superiori.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here