Directorul Liceului ,,Ion Mincu” din Târgu-Jiu, reclamat la poliție că își supraveghează video vecinul de vizavi

6246

Leontin Hăinaru, directorul Liceului ,,Ion Mincu” din Târgu-Jiu, deține o proprietate pe raza comunei Vladimir, în satul Frasin. Practic, acolo locuiesc părinții directorului dar acesta vine săptămânal la casa părintească și el ar fi amplasat în fereastra de la drum a locuinței o cameră de luat vederi, în urmă cu trei ani de zile. Vecinul de peste stradă, spre care este îndreptată camera de luat vederi i-ar fi spus proprietarului că nu îi place supravegherea video de care are parte și că se simte hărțuit. În ciuda acestui lucru, camera de supraveghere a rămas în același loc, iar noaptea se vede că funcționează deoarece are un led permanent aprins. Vecinul a fost nevoit să facă plângere la poliție sesizând că vecinul Hăinaru îi violează intimitatea sa și a familiei sale.

Plângerea lui Alexandru Nicolae, de 67 de ani, a fost depusă în februarie la IPJ Gorj iar răspunsul l-a primit abia în decembrie.
Polițiștilor le-a trebuit zece luni să verifice sesizarea cetățeanului și să constate că acea cameră de supraveghere nu înregistrează de fapt imagini, în opinia anchetatorilor, ci ar fi ,,de formă”. Polițiștii nu au verificat însă că acea cameră este aprinsă permanent pe timpul nopții, creând o stare de disconfort vecinului de vizavi.
,,Este jenant ce se întâmplă. Vecinii, când văd mașina poliției la mine la poartă, dezactivează camera, iar după ce pleacă o activează din nou.
Este un joc de-a șoarecele și pisica. Ce nu înțeleg eu este de ce domnul director de școală nu acceptă să își mute camera îndreptată spre locuința mea într-o altă poziție care să îi supravegheze proprietatea.
Mai mult, un om cu educație, cum se pretinde a fi, ar fi trebuit să încerce o mediere, deși nu se poate discuta nici cu acesta și nici cu părinții săi care țin morțiș la această camera, care, spun polițiștii nu ar funcționa. Pai dacă aceea cameră nu funcționează pentru ce o fi aprinsă noaptea?”, a declarat vecinul, supărat.
Omul spune că polițiștii i-ar fi explicat că sunt cu mâinile legate în această privință, deoarece nu pot decide pe proprietatea familiei Hăinaru.
Cei doi vecini sunt într-un litigiu pentru un teren, vecinul reclamant fiind cel care nu i-au permis proprietarului Hăinaru să deverseze haznaua pe marginea străzii, reclamându-l la Garda de Mediu. Cu greu, haznaua lui Hăinaru a fost oprită să deverseze pe spațiul public.
Legat de teren, în speță este vorba despre un drum de acces, închis abuziv de familia Hăinaru. Procesul se află pe rolul Judecătoriei Târgu Cărbunești.
A.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here