Directorul Gârjoabă: “Nu e nimic imoral că mi-am angajat toată familia la Complexuri!”

119

girjoaba pdlAsta susţine cu nonşalanţă, vicepreşedintele PD-L Gorj şi director de Resurse Umane în cadrul Complexului Energetic Turceni, Corneliu Gârjoabă, întrebat de jurnalişti despre angajările tuturor membrilor de familie în cadrul companiilor energetice.

 

Mai mult, Gârjoabă spune că nu este singurul care a procedat în acest fel, urmând exemplul altor directori. Ultimul membru al familiei lui Gârjoabă angajat la companiile statului este nora acestuia, care a absolvit anul trecut Facultatea de Mediu din Târgu-Jiu. Directorul de Resurse Umane din cadrul Complexului Energetic Turceni, vicepreşedinte al organizaţiei PD-L Gorj, Corneliu Gârjoabă, acuzat de nepotism, recunoaşte că şi-a angajat în cadrul complexurilor toată familia, dar susţine că nu e singurul care a procedat în acest fel. Gârjoabă şi-a angajat aproape toată familia în societăţile statului, în speţă la Complexurile Energetice Turceni şi Rovinari. Gârjoabă a explicat cum a făcut aceste angajări: “Pe nora mea am angajat-o la Complexul Energetic Rovinari în schimbul unei suprafeţe de teren dată unităţii energetice ca front de lucru. Atât soţia mea, cât şi fiul meu au fost angajaţi la Complexul Turceni, dar eu am dat mult teren la aceste companii. Da, am primit şi bani în schimbul terenului, dar nu am negociat. Cât au dat, atât am luat, iar în contract scrie că cei care dau terenul, pot să-şi angajeze şi copiii. Care este problema?”, a comentat Gârjoabă. O altă fiică a lui Gârjoabă este angajată la Ministerul Finanţelor.

Gârjoabă: “Nu e nepotism, alţi directori au făcut la fel!”

Întrebat dacă i se pare imoral ceea ce a făcut, Corneliu Gârjoabă a afirmat că nepotismul este chiar moral, în unele situaţii. Directorul PD-L a dat exemplul altor cinci-şase directori de la CE Turceni care şi-au angajat, în 2010, rudele, însă, fără a da vreun nume. “Sunt anumiţi directori care şi-au angajat rudele la Complex, e mult spus că e vorba de nepotism. Nu e nimic imoral”, consideră Gârjoabă. În acelaşi timp, acesta a mai recunoscut că, din 2009 şi până în prezent, de când ocupă funcţia de director Resurse Umane, la Complexul Energetic Turceni au fost angajate alte 80 de persoane, toate având probleme sociale sau terenuri în calea excavatorului. Şi în acest an la Turceni au fost angajate 15 persoane, deşi conducerea complexului a anunţat că va da afară 200 salariaţi în acest an. Ca director de Resurse Umane, Corneliu Gârjoabă, primeşte un salariu brut de 168 de milioane de lei vechi.

Gabriela Mladin

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here