Directorul David: “Utilajele UMC Lupoaia se opresc doar la -12 grade Celsius”

440

Directorul Unităţii Miniere de Carieră(UMC) Lupoaia, Constantin David, susţine că iarna nu a pus deocamdată probleme serioase minerilor de aici. Asta deoarece toate utilajele, şapte la număr, au lucrat pe flux continuu chiar şi pe codul galben şi portocaliu. David susţine că utilajele se opresc doar dacă termometrele vor scădea sub -12 grade Celsius.

Zăpada din ultimele zile, vântul şi temperaturile scăzute nu au oprit activitatea zilnică de la UMC Lupoaia. Utilajele nu au fost oprite, ele fiind făcute să reziste şi la temperaturi foarte joase, iar minerii au ţinut piept condiţiilor meteo neprietenoase, eroic. Au muncit, de asemenea, să elibereze de zăpadă căile de acces în carieră şi spre spaţiul administrativ, pentru ca personalul să ajungă la muncă. Constantin David, directorul UMC Lupoaia susţine, de altfel, că nu numai unitatea pe care o conduce nu a întrunit probleme, ci şi “sora” acesteia de la Roşiuţa a trecut cu bine peste vremea nefavorabilă, activitatea fiind continuată după plan.
“Activitatea la noi se desfăşoară normal. Nu am avut probleme, toate utilajele sunt în funcţiune şi doar un ger mult mai puternic ar putea să ne stopeze. Dacă este frig sub minus douăsprezece grade suntem obligaţi să oprim utilajele deoarece, tehnic, acestea nu pot funcţiona la temperaturi atât de scăzute”, a declarat David.
Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here