Directorul Corcoaţă: ,,Salariile la UATAA se vor mări cu 10%”

146

corcoataInstalat în funcţia de director al Uzinei de Agent Termic şi Alimentare cu Apă(UATAA) Motru, de câteva zile, Eugen Corcoaţă, s-a pus deja pe treabă anunţând investiţii majore şi creşteri salariale pentru angajaţi.

Corcoaţă susţine că cei 167 de salariaţi nu trebuie să îşi facă griji privind eventuale reduceri de personal, dimpotrivă, ar trebui să se bucure că la semnarea noului contract colectiv de muncă oamenii vor avea parte de o creştere salarială de 10%.

Eugen Corcoaţă, consilier local PSD, a obţinut postul de conducere la cârma UATAA Motru prin concurs. Recent a şi fost instalat în funcţie iar preluarea uzinei nu a fost deloc uşoară. ,,Nu a fost uşor, sunt destule probleme aici iar acum am intrat şi în revizie la cazane, deoarece ne pregătim încă de pe acum de iarnă. Suntem, de asemenea, în plină achiziţie de materiale, conform contractelor pe care le avem în derulare, şi am luat legătura cu firma General Turbo deoarece avem în vedere reabilitarea întreagă a UATAA”, a declarat Corcoaţă. Noul director anunţă, de asemenea, că săptămâna viitoare se va semna şi contractul colectiv de muncă la UATAA Motru avându-se în vedere, odată cu această operaţiunea, şi impunerea unei creşteri salariale cu 10%. ,,Angajaţii au salarii cuprinse între 7 şi 10 milioane de lei vechi, care sunt foarte mici şi impun o creştere”, a declarat Corcoaţă.

Peste 6 miliarde, achitate la SNLO

Conform înţelegerii făcute cu Societatea Naţională a Lignitului Oltenia(SNLO), privind reeşalonarea datoriilor UATAA către unitatea minieră, luna acesta s-au achitat de la Motru peste şase miliarde la SNLO. ,,Am achitat şase miliarde trei sute de lei vechi către SNLO iar în august şi în septembrie vom proceda la fel. Avem o datorie în valoare de optzeci de miliarde de lei vechi la SNLO, dar ne-am înţeles să achităm periodic câteva miliarde. Noi încasăm cam şaizeci, şaptezeci de milioane de lei vechi de la populaţie, asta de la şaptesprezece asociaţii”,a declarat Corcoaţă.

Anamaria Stoica

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here