Directorul Ceauşescu, înlocuit cu liberalul Dragu la Jilţ Sud

298

Cosmin Ceauşescu, directorul UMC Jilţ Sud, a fost demis vineri din funcţie de către directorul general al CEO, Laurenţiu Ciurel. Liberalul Ceauşescu a pierdut funcţia fiind înlocuit pe motivul că i-a mărit salariul nejustificat soţiei lui Ion Răuţ, directorul de Resurse Umane a CEO. Ceauşescu a fost înlocuit cu un alt liberal, Dumitru Dragu, directorul de Resurse Umane de la CE Rovinari. Alături de Ceauşescu au mai fost sancţionaţi alţi 6-7 angajaţi. 21 de salarii au fost constatate drept majorate nejustificat de către Corpul de Control al lui Ciurel, în urma verificărilor făcute la cererea managerului CEO.

Cosmin Ceauşescu a fost demis, la finalul săptămânii trecute, din funcţie de către Ciurel, după ce s-ar fi depistat că la UMC Jilţ s-a majorat salariu nejustificat pentru Ioana Răuţ şi alţi 20 de angajaţi, urmare a noii grile de salarizare aprobate de CEO. Schimbarea lui Ceauşescu a fost decisă de altfel de vineri de când s-a auzit că directorul UMC Jilţ Sud va fi demis pe motivul erorii apărute la salariile în cauză. Ceauşescu a aflat de schimbare încă de duminică, de la apropiaţi, dar nu ştia nimic oficial. Ieri însă conducerea CEO a organizat o conferinţă de presă în care a anunţat măsurile luate cu cei vinovaţi de la Jilţ.
“S-au făcut greşeli foarte mari, lucruri care nu trebuiau făcute, în sensul că, eu ştiu, unii şefi sau directori au început să mărească de capul lor salariile la unul sau la altul. Sunt vreo 20 de cazuri deşi ei (n.r. sindicatele) vorbesc de sute de cazuri. L-am rugat pe Condescu, vinerea trecută, timp de o oră, să îmi arate lista în cauză, dar nu vor să o arate că nu există”, a explicat, ieri, Ciurel.

Majorările numai cu “verde” de la Directorat
Şeful CEO a confirmat că Ceauşescu a fost demis urmare a celor petrecute cu salariul soţiei lui Ion Răuţ, alături de alte 6-7 persoane. “Aşa a crezut dânsul că este bine”, acesta a fost, potrivit lui Ciurel, scuza lui Ceauşescu după ce i s-a adus la cunoştinţă destituirea din funcţie.

Corpul de Control în verificări pentru salarizare
Din data de 13 mai, Corpul de Control al lui Ciurel face verificări la unitate şi la “sora” ei de la Jilţ Nord, motivul controlului fiind altul decât cel al analizării felului cum s-au operat măririle sau micşorările de salariu.
În paralel cu verificările încă nefinalizate la cele două unităţi, Corpul de Control al CEO analizează acum pe toată societatea felul cum s-au operat majorările de salarii. Ciurel susţine că în urma controlului doar 21 de cazuri s-au depistat cu majorări nejustificate de salarii.
Marin Condescu a luat poziţie săptămâna trecută împotriva majorării de salariu făcute pentru o parte a angajaţilor CEO, cerând ca vinovaţii să plătească. Până acum vinovat de greşeală a fost scos Cosmin Ceauşescu, în locul acestuia fiind promovat în fruntea UMC Jilţ Sud, Dumitru Dragu, şeful de Resurse Umane al fostului CE Rovinari.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here