Directorul Boeriu a anulat întâlnirea cu specialiştii

218

boeriuMarius Boeriu, directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Gorj anunţase că va organiza o întâlnire cu managerii spitalelor, cu reprezentanţi ai farmaciştilor, ai medicilor de familie şi ai altor specialişti din domeniul sănătăţii, în vederea analizării proiectului de lege a Sănătăţii. Retragerea proiectului de lege l-a determinat pe Boeriu să anuleze întâlnirea.

După retragerea proiectului legislativ al Sănătăţii, care a stârnit nenumărate controverse, reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat că vor începe să lucreze la elaborarea unei noi legi în sănătate. Ei au declarat public că noul proiect va cuprinde schimbări în ceea ce priveşte capitolele de organizare a spitalelor, a sistemului de asigurări sociale şi malpraxis. Calendarul noilor consultări trebuie să apară în următoarele zile. Dat fiind faptul că proiectul de lege a fost retras şi că va mai dura câteva luni până la apariţia următorului, directorul DSP Gorj a decis să-şi anuleze întâlnirea cu specialiştii gorjeni în domeniul sănătăţii. „Hotărâsem ora, data şi locaţia, dar pentru că a fost retras proiectul de lege vom renunţa la întâlnire. Lista de invitaţi cuprinde în jur de 20 de persoane, între care: managerii de spitale, reprezentanţi ai instituţiilor cu implicare în domeniu: Prefectură, CJAS, Colegiul Medicilor, Colegiul Farmaciştilor, OAMMR şi aşa mai departe. Repet, anulez întâlnirea ca urmare a deciziei de retragere a proiectului de lege”, a declarat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.

Boeriu: „Dacă ministerul va cere, vom organiza consultări”

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj a mai precizat că este dispus să organizeze o altă dezbatere pe marginea proiectului legii Sănătăţii, dacă Ministerul Sănătăţii va cere acest lucru. „Dacă Ministerul Sănătăţii ne va solicita o consultare şi dezbateri pe noul proiect de lege, eu voi organiza o întâlnire cu specialiştii din domeniul sănătăţii, din judeţul nostru”, confirmă Boeriu. Cel mai probabil, întâlnirea pe care o pregăteşte directorul DSP Gorj va fi peste cel puţin o jumătate de an, atât timp cât reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au estimat o perioadă de consultări de aproximativ trei – şase luni, urmând ca mai apoi să aibă un proiect pe care să îl supună dezbaterii publice.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here