Directorimea ,,portocalie” din CE Turceni, abonată la primele de lux – Manţog, primă de baştan

189

deschidereNu numai liderii de sindicat au fost cumpăraţi de administraţia Complexului Energetic(CE) Turceni cu prime de câteva zeci de milioane de lei vechi, la sfârşitul anului trecut, şi directorii dar şi unii şefi din cadrul unităţii au fost, de asemenea, cadorisiţi cu astfel de bonificaţii.

Motivul acordării banilor nu este că respectivii ar fi avut rezultate excelente în activitate, ci doar că sunt membrii PD-L, lipitori de afişe sau oameni aflaţi în subordinea acestui partid. Nu a făcut excepţie de la primă nici Ionel Manţog, directorul Direcţiei Economice a CE Turceni, care a încasat, dintr-un foc, aşa pe final de an, chiar 50 de milioane de lei vechi.

Complexul Energetic Turceni este pentru o parte dintre salariaţii unităţii chiar ,,cloşca cu puii de aur”. Asta deoarece angajaţii în cauză scapă întotdeauna de disponibilizări, sunt trecuţi de fiecare dată pe listele privind deplasările pe la cursuri prin ţară sau străinătate, au telefoane şi maşini de serviciu şi au acces să îşi angajeze, fără limită, rudele acolo unde vor. Ca imaginea să fie completă, amintim că în cadrul CE Turceni sunt achitate lunar impulsurile a 400 de telefoane mobile de serviciu şi de asemenea, sunt plătite contracte încheiate cu peste 800 de terţi.

Prima …de dreapta

Astfel, deşi oficialii CE Turceni bălmăjesc tot timpul că fac economii în cadrul unităţii, felul în care îşi bagă mâinile în banii acesteia, chiar până la cot, demonstrează risipa pe care au făcut-o şi o fac pedeliştii din fruntea acestui colos energetic.

Primele de lux oferite la sfârşitul anului trecut când Octavian Graure aproba lista celor 484 de disponibilizaţi, arată, încă o dată, câtă ,,economie” făcea directorul CE Turceni, care aproba totodată sume cuprinse între 15 milioane şi 50 de milioane de lei vechi nu numai pentru sindicalişti ci şi pentru directorimea complexului. Au prioritate însă pe lista cu primele de lux numai cei care fac o politică de dreapta, adică pro PD-L.

Jurişti de 50 de milioane

În fruntea listei de ,,premiaţi” se află chiar jurista şefă a Complexului Energetic Turceni, Maria Pecingină Bârsan Mladin, care pentru simplul motiv că este ,,portocalie” a primit din partea unităţii o primă de 50 de milioane de lei vechi. Premiat a fost, de asemenea, şi colegul şefei de la Juridic, adică juristul Vasile Boca care a încasat pentru acelaşi motiv 30 de milioane de lei vechi.

Şeful tinerilor PD-L, de 30 de milioane

Finul deputatului PD-L, Cosmin Popescu, Sorin Chircu a fost trecut şi el pe lista cu primele de lux. Chircu, totodată, şef al organizaţiei de tineret a PD-L Gorj, a încasat astfel 30 de milioane de lei vechi pentru simplul motiv că este membru al partidului aflat la putere. Chircu este şef la Protecţia Muncii în cadrul CE Turceni, deşi spun surse din complex, este slab pregătit profesional.

Gârjoabă în top

Corneliu Gârjoabă, directorul Direcţiei de Resurse Umane, abonat la atâtea călătorii în străinătate, totodată consilier judeţean a încasat şi el în decembrie o primă de baştan, la fel ca şi colegul său de partid, Ionel Manţog. Ambii au dat o ,,gaură” în visteria CE Turceni de 100 de milioane de lei vechi, fiecare încasând câte o primă în valoare de 50 de milioane de lei.

Pităroiu şi Copaci, directori ,,de milioane”

Dan Pităroiu, director economic în cadrul CE Turceni şi Gheorghe Copaci, directorul comercial au încasat şi ei prime de lux. Pităroiu a luat 50 de milioane iar Copaci 30 de milioane, pentru mai multă ,,economie”.

Şeful Doru Simionescu, a primit şi el însă pentru munca prestată în folosul PD-L 30 de milioane de lei vechi, care îl vor ajuta cu siguranţă în drumurile lungi pe la instanţa de judecată unde dosarul său, din păcate, trenează.

Soţia judecătorului Bănică, pe lista de lux

Şi Valeria, soţia magistratului Bănică, a încasat o primă de lux, mai mică însă decât a colegilor ei. Ea a primit 15 milioane de lei vechi de la ,,naşul mare” Octavian Graure la fel ca şi Laurenţiu Dobre, şeful salarizării de la Jilţ, care a încasat tot 15 milioane. Ambii au luat o primă mai mică însă decât a secretarei directorului Copaci, Adina Şerbănoiu, care, se pare, că a făcut cafele de 20 de milioane de lei vechi cât a primit primă pentru munca depusă.

Rodica Belu, angajată şi ea la Personal, a încasat şi ea o primă ,,de secretară”, adică 20 de milioane de lei vechi.

Pedelistul Stegărescu – 30 de milioane primă

Dănuţ Stegărescu de la Personal, membru PD-L cunoscut a luat şi el o primă ,,portocalie”. Acesta a primit 30 de milioane de lei vechi bani necesari, cu siguranţă şi pentru locuinţa sa cândva, în campanie, devastată de flăcări. Să nu uităm că Stegărescu este un apropiat al lui Ionel Manţog şi nu ar fi putut fi ocolit de la primă.

Iovan şi cumnata, 70 de milioane de lei

Liderul de sindicat Eugen Iovan de care vă spuneam şi în numărul trecut din ,,Gorjeanul” a încasat de la administraţia cu care ar trebui să fie ,,la cuţite” mai ales în aceste zile, 50 de milioane de lei vechi. 20 de milioane au ajuns însă şi la cumnata lui Iovan, la Ioana Pănescu, aceasta fiind şefă la Personal.

Liderii de sindicat, premiaţi în ,,top 50”

Câte 50 de milioane de lei vechi au încasat prime şi următorii lideri de sindicat, care sunt, în concluzie ,,portocalii”. Este vorba despre Ştefan Bădescu, Ion Ioja şi Florin Trofin. 40 de milioane de lei vechi a luat şi liderul de sindicat Alin Popescu, în timp ce Nicolae Pagnejer a încasat 30 de milioane de lei vechi. O sumă similară au mai încasat şi Cornel Ciciu şi Petre Mămăligă.

20 de milioane primă a încasat, de asemenea, şi sindicalistul Sorin Pătru în timp ce sindicalista Gabrilea Angheluş a luat şi ea o primă în valoare de 15 milioane de lei vechi.

,,Economie” de aproape un miliard

La un calcul simplu, primele acordate de administraţia Complexului Energetic Turceni, în decembrie, directorimii PD-L, a scos din bugetul unităţii aproape 900 de milioane de lei vechi, asta numai din datele parţiale pe care vi le-am prezentat. Suntem convinşi însă că primele depăşesc un miliard de lei vechi, fapt care dovedeşte că economia în CE Turceni se face numai cu vorbe. În schimb, în martie, pe poarta unităţii vor ieşi 484 de salariaţi.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here