Directorii școlilor din județ, instruiți cu privire la organizarea Evaluării Naționale

843

Directorii unităților de învățământ din județ în care se va susține luna aceasta examenul de Evaluare Națională au participat, vineri, la o ședință de instruire online, organizată de Inspectoratul Școlar Județean Gorj. Scopul acestei instruiri a fost acela de a se asigura organizarea în bune condiții a examenului.

La nivelul județului Gorj, probele din cadrul Evaluării Națională se vor susține în 73 de centre de examen. Vor mai funcționa, de asemenea, și două centre de evaluare, la Școala Gimnazială ”Alexandru Ștefulescu” și Școala Gimnazială ”Sf. Nicolae” din Târgu-Jiu. Examenul va începe pe 22 iunie, iar conducerea Inspectoratului Școlar Județean Gorj dorește să se asigure că directorii unităților de învățământ din județ cunosc toate detaliile necesare organizării în bune condiții a acestui examen. În acest sens, vineri, a fost organizată, în sistem online, o instruire pe această temă. ”Directorii unităților de învățământ au fost instruiți în această dimineață (n.r. vineri, 11 iunie) în legătură cu toate detaliile bunei funcționări a acestui examen extrem de important. Vor mai fi astfel de întâlniri în sistem online până va începe examenul. Sunt extrem de necesare deoarece sunt întrebări care apar și sunt întrebări care disjung din alte întrebări și astfel toată lumea este suplimentar lămurită în legătură cu organizarea acestui examen”, a declarat inspectorul școlar general Dana Constantinescu.

”Nu este permisă participarea la etapa specială la cerere sau, pur și simplu, după bunul plac”
Unul dintre subiectele abordate este cel al etapei speciale a Evaluării Națională, ce va începe pe 5 iulie. Conducerea directori scoli a amintit că participarea la această etapă specială este permisă doar în baza unor motive bine întemeiate. ”Vom avea o sesiune specială a Evaluării Naționale, în 5 și 6 iulie, rezultatele urmând a fi afișate pe 9 iulie, iar cele finale pe 12 iulie. Am mai spus-o, dar nu este niciodată inutil să amintim, că au voie să participe la această etapă specială a Evaluării Naționale elevii care fie vor fi, la data respectivă, depistați, confirmați cu noul coronavirus sau vor prezenta stări febrile, certificate de o adeverință medicală a medicului de familie. Deci în dimineața respectivă, dacă familia elevului consideră că acest copil are febră, poate să meargă la medicul de familie, să ia o adeverință și să-și amâne această examinare. Nu este permisă amânarea examinării, respectiv participarea la etapa specială la cerere sau, pur și simplu, după bunul plac, ci doar dacă acel copil are o stare febrilă. Noi sperăm să nu se folosească de această situație și să meargă la medicii de familie și să solicite ei, fără a avea febră, astfel de adeverințe. Avem încredere în responsabilitatea medicilor de familie. (…) În câteva zile, între 22-24 iunie și 5 iulie, nu cred că nivelul cunoștințelor poate să fie îmbunătățit considerabil astfel încât să spună că au febră și să nu vină la examen”, a precizat Dana Constantinescu. Șefa IȘJ Gorj s-a declarat însă încrezătoare că examenul se va desfășura în condiții bune, mai ales că există și experiența anului trecut. ”Avem deja experiența anului trecut a examenelor în pandemie și știm foarte bine că totul s-a desfășurat fără niciun fel de problemă; trebuie să ținem cont de lucrul că anul trecut pandemia era în toi, iar acum este spre final. Copiii vor fi, evident, ca la orice alt examen, așezați câte unul în bancă, destul de distanțați, dar măștile de protecție vor fi în continuare prezente, atât la cadrele didactice care asistă la acest examen, cât și la elevi. Este totuși un spațiu închis, chiar dacă vor fi, probabil, geamuri deschise sau mai puțini copii într-o sală de clasă ori o sală de clasă foarte mare”, a mai spus aceasta.
R.L.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here