Directorii lui Manţog tremură! – Şefii deconcentratelor din Gorj dau examen la PDL

171

IMG_8215Au fost puşi pe funcţii în vremurile de glorie ale liderului ,,din umbră” al PDL Gorj, Ionel Manţog, şi din acest motiv toate greşelile le-au fost trecute cu vederea. Manţog s-a uitat în cealaltă parte şi când directorii pe care i-a promovat refuzau să facă publică politica Guvernului, fugeau de apariţiile în media şi de asumarea răspunderii atunci când funcţia le cerea asta.

Vântul schimbării bate însă, deja ca un alizeu în PDL Gorj, iar preşedintele organizaţiei, Ion Ruşeţ, promite că va lua măsuri împotriva şefilor de deconcentrate indisciplinaţi. Ruşeţ declară chiar că este nemulţumit de activitatea unora dintre cei promovaţi de partid în funcţii publice, şi menţionează că aceştia vor fi retestaţi, activitatea lor urmând să fie, în curând, reanalizată.

ciolacu JRNoua conducerea a PDL Gorj pare că ţine bine de frâiele organizaţiei, preluate la finalul anului trecut cu speranţa vagă că se va putea schimba ceva în filiala “îmbolnăvită” de Ionel Manţog. Acum însă lucrurile parcă s-au aşezat, Ruşeţ are un cuvânt de spus în organizaţie, se ştie că el va conduce filiala iar Manţog, deşi pare incredibil, a fost pus la punct. Mai sunt însă multe de aşezat în PDL Gorj, unde s-a declanşat de ceva timp “curăţenia generală”. A venit acum rândul serviciilor deconcentrate, unde Manţog a avut grijă să îşi promoveze şi apropiaţii, fără merite deosebite. Ruşeţ demonstrează că nu stă la discuţii iar elementele slabe de la “deconcentrate” vor dispărea rapid din peisaj. “La Gorj s-au făcut greşeli cu oamenii care au fost promovaţi în conducerea serviciilor deconcentrate. Practic, în momentul de faţă, avem o atitudine ostilă a cetăţenilor ca urmare a atitudinii acestor şefi. Vor fi analizaţi, luaţi în discuţie, curând”, declara, duminică, Ion Ruşeţ.

Boeriu, directorul cu ciocu’ mic

boieriu aplauzeÎntr-o astfel de situaţie se află chiar directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj, Marius Boeriu. După ce a pendulat de la PSD la PDL, unde s-a ploconit atunci când a văzut că nu i-a mai mers în altă parte, Boeriu nu a făcut nicio brânză în fruntea instituţiei. A refuzat să apară în faţa presei motivând ba că se simte rău, ba că are treabă la Bucureşti, ba că păzeşte uşa ministrului Sănătăţii. A comunicat mai mult prin purtătorul de cuvânt, Boeriu oftând de fiecare dată şi plângându-se că are mult de muncă. Directorul DSP Gorj nu a promovat deloc politica Guvernului, şi parcă orice realizare a instituţiei a ascuns-o sub preş. Activitatea lui Boeriu nu va scăpa de analiza noii conduceri a PDL Gorj, iar faptul că Boeriu nu face parte din partid îl aduce cu un picior mai aproape de marginea prăpastiei.

Rodica Ghimiş, “portocalie” doar la şedinţe

GHIMIS RODICADupă ce a condus Casa de Pensii Gorj, sub bagheta oricăror partide care au avut un cuvânt de spus la capitolul ,,deconcentrate”, Rodica Ghimiş a renunţat la independenţa care i-a salvat până acum funcţia. Ghimiş a trecut în barca PDL Gorj doar cu sufletul, dar demonstrează că face politica ,,portocalie” doar la şedinţe. În rest directoarea îşi vede de treabă uitând că partidul a instalat-o la cârma instituţiei publice.

Răducan, a ales PDL forţată de împrejurări

Mihaela Răducan, comisarul şef al Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Gorj nu era membră PDL până când a trebuit să se prezinte la concursul care îi asigura rămânerea pe post. Dacă înainte din poziţia de independentă bătea la uşa lui Ionel Manţog, acum se vehiculează că adeziunea la partidul portocaliu i-a asigurat pe câteva luni funcţia. Răducan, la fel ca şi colegii săi, nu face publică politica Guvernului, limitându-se la activitatea normală. Ea a condus instituţia şi sub PSD şi PNL. La fel ca şi Boeriu, Ghimiş dar şi Talău, nici ea nu va scăpa de analiza PDL Gorj.

Ciolacu Jr., supusul lui Manţog

ILIUTAŞeful Direcţiei de Cultură, Culte şi Patrimoniu Cultural Judeţean Gorj, Pompiliu Ciolacu Jr. conduce un serviciu deconcentrat unde l-a instalat, cu surle şi trâmbiţe, apropiatul său Ionel Manţog. Pentru asta Juniorul şi-a arătat şi demonstrat de câte ori a avut ocazia afecţiunea care dădea mai mult în idolatrizare pentru Manţog. În ce priveşte activitatea instituţiei, Ciolacu nu are prea multe de spus, activitatea sa întreruptă în fruntea Direcţiei de Culturi nepermiţându-i să ducă la capăt măcar un proiect început.

Paralescu, capul plecat şi lacătul la gură

“Generalul” Inspectoratului Şcolar Judeţean(IŞJ) Gorj, Justin Paralescu, a fost cel mai tăcut şef pe care l-a avut această instituţie, de când există ea sub această titulatură. Paralescu a tăcut mâlc şi la bine şi la rău, a evitat ieşirile în media şi a profitat de interesul ridicat spre conducere al adjunctului său, Gheorghe Mitescu. Şi astfel, ascuns sub aripa lui Mitescu, Paralescu şi-a văzut liniştit de mandatul pe care l-a primit pe linie politică de la Ionel Manţog, deşi dascălul de la Motru şi-ar fi putut vedea mai bine de catedră. În ce îl priveşte pe Mitescu, implicarea sa anterioară în unele activităţi cu pronunţat iz politic, ar putea să atârne greu la noua evaluare.

Mercioiu a devenit “portocalie” pentru APIA

LIAODeşi până nu demult se ferea să îşi aşeze numele alături de cel al PDL, Delia Mercioiu, directorul APIA Gorj şi-a dat recent arama pe faţă. După examenul de la Bucureşti şi după ce făcuse campanie în judeţ alături de Maria Moţa, Mercioiu şi-a afişat supunerea faţă de PDL la alegerile recente din cadrul Organizaţiei de Femei a PDL. După primul hop, Mercioiu şi-a luat rolul de pedelistă în serios, iar la ultimele alegeri nu şi-a mai arătat stânjeneala pentru că se afla pe scenă alături de alte colege de partid.

Novac, Moţa şi Dumitraşcu, criticaţi de colegii din CODA

Examenul care bate la uşa directorilor numiţi de partid la deconcentrate nu va fi prea uşor de trecut de trei dintre şefii puşi de PDL pe funcţii publice. Asta şi pentru că la adresa lui Gheorghe Novac, directorul Direcţiei Silvice Gorj, a Mihaelei Moţa, directoarea Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi a Simonei Dumitraşcu, adjuncta Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj inclusiv colegii din PDL le-au adus critici la şedinţele CODA ale organizaţiei.

Tomescu, agricultor-şef de nevoie

MIHAELA MOTAÎn ce îl priveşte pe Aurel Tomescu, directorul Direcţiei pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală Gorj, PDL-ul îl menţine pe funcţie pentru că nu i-a găsit încă un înlocuitor care să fie capabil să promoveze examenul din capitală. Asta deoarece, în ce priveşte activitatea, munca lui Tomescu lasă mult de dorit.

Iliuţă, Liao şi Gorun, sub lupa PDL

Directorul Direcţiei Sanitar Veterinare, Ion Iliuţă, directoarea de la Vama Târgu-Jiu, Gabi Liao şi directorul Direcţiei de Tineret şi Sport, Horaţiu Gorun nu vor scăpa nici ei de verificările cărora li s-a dat startul deja de la centrul PDL.

Chiar dacă cei în cauză au dat un concurs pe post, acest lucru nu ar trebui să îi lase să doarmă liniştiţi, avertizează reprezentanţii PDL Gorj.

Cupă şi Ninu, în banca evaluaţilor

Finanţistul Ion Cupă şi şeful de la Garda Financiară Gorj, Florin Ninu, vor fi şi ei testaţi privind funcţiile pe care le deţin. Mehedinţeanu Cupă, adus la Gorj de Ionel Manţog, trebuie să îşi demonstreze aplecarea şi faţă de noua echipă de conducere a PDL Gorj, atitudine pe care trebuie să o aibă şi Ninu, amicul lui Manţog.

NOVAC

Testarea lui Boc

Preşedintele PDL, Emil Boc, a declarat, sâmbătă, la reuniunea CNC, că va propune ca, într-un interval de patru până la şase luni, toţi şefii de deconcentrate să fie supuşi testării şi evaluării făcute de o echipă cu evaluatori, cei care nu corespund profesional urmând să plece. “Voi propune ca, într-un interval de timp de 4-6 luni, să avem o testare şi o evaluare profesională a tuturor şefilor de servicii deconcentrate. Această testare şi evaluare să se facă de către o echipă de evaluatori în care cei din afară să aibă majoritate, şi mă refer aici la cadre didactice universitare, care să facă parte din această structură de evaluare”, a sus Boc. El a arătat că şefii serviciilor deconcentrate care nu corespund profesional în urma testării vor trebui să plece şi a RADUCANUprecizat că, prin această evaluare, se consolidează practic performanţa actului de guvernare. “Cei care nu îndeplinesc un minim de punctaj sau de notă stabilite de lege vor trebui să plece. Cei care corespund profesional vor rămâne şi vor avea stabilitate. Prin asta, practic, putem să consolidăm performanţa actului de guvernare”, a spus Boc.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here