Directorii din minerit susținuți de PSD își joacă scaunele cu PNL! Lui David, îi suflă în ceafă Sorin Iovan, iar lui Petrișor, Glomnicu

2940

Liberalii vor să își impună oamenii în minerit, iar în ultimele zile s-a discutat intens și politic noile nominalizări pentru cele două cariere din Motru. Liberalii vor să-l înlocuiască la Cariera Roșiuța pe Constantin David cu liberalul Sorin Iovan, iar pe Romeo Petrișor de la Cariera Lupoaia îl vor înlocuit cu Alexandru Glomnicu. Cei doi directori vizați ar face eforturi să rămână pe scaune, spun surse din minerit, chiar dacă ambii sunt conștienți că au ajuns în funcții urmare a carnetului roșu de partid. Romeo Petrișor de la Lupoaia a încercat astfel o trecere la PNL, într-o organizație din afara județului Gorj, pentru a rămâne pe funcție, iar David ar vrea o candidatură la Primăria Motru din partea PSD, pentru a asigura astfel conducerea PNL Motru că nu le va creea probleme liberalilor să recâștige primăria. Șeful Carierei Roșiuța a declarat însă că preferă să nu comenteze subiectul.

Liberalii nu mai vor pesediști în funcții în minerit, asta mai ales în localitățile unde primarii sunt liberali și au nevoie de oamenii de încredere în fruntea carierelor unde lucrează votanții lor. Din acest motiv, de la începutul acestui an se discută, în Motru, despre schimbarea, normală în atare condiții politice, a directorilor de la Roșiuța și Lupoaia, ambii fiind susținuți de PSD pentru a ajunge în funcțiile de conducere de la nivelul Direcției Miniere a CEO.
Constantin David de la Roșiuța este membru al PSD Motru și a ajuns pe funcție cu susținere politică social-democrată, iar Romeo Petrișor, șeful Carierei Lupoaia, este rudă cu Vasile Sică, adjunctul de la EMC Motru(de genul naș-fin), și a primit girul PSD pentru a lua locul, când acesta a revenit la EMC, după plecarea de la Lupoaia. Dacă Romeo Petrișor a semnat o adeziune la PNL într-o organizație din Mehedinți, pentru a rămâne în scaun, fapt făcut public de presa locală, David nu a semnat nimic, dar ar fi negociat cu PNL să fie păstrat pe funcție, mai ales că PSD ar putea să îl susțină pentru o candidatură la Primăria Motru.

Iepure, la schimb cu funcția de șef de carieră
Mai exact, Constantin David ar fi preferat de PNL, în speță de Gigel Jianu, pentru a-i fi contracandidat, iar la schimb, David ar rămâne pe funcție. Asta se discută în cercurile politice din municipiu, care văd în rămânerea ambilor șefi de carieră în funcții, în timp ce ministrul Energiei este un liberal, iar conducerea CEO s-a repliat schimbând linia spre cea a PNL, un blat sigur a respectivilor cu PNL.
Constantin David, șeful Carierei Roșiuța, a declarat însă că preferă să nu comenteze ceea ce se discută în spatele său, partea profesională primând în fața politicului.
,,Nu am niciun punct de vedere legat de acest subiect. Nu mă interesează partea de politică, ci cea profesională, pentru că rezultatele profesionale sunt altceva.
Am trecut cu bine anul, ne-am făcut treaba la capitolul producție și cred că asta este important. Ce își doresc unii, politic, nu contează. Eu sunt aici și îmi fac treaba”, a declarat șeful unității miniere.Liberalii au făcut, de la începutul acestui an, schimbări importante la deconcentrate și au intrat, timid, și spre CEO, începând de pe margine, mai exact cu Minprest.
ANAMARIA STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here