Directorii de şcoli, evaluaţi până la 1 septembrie

150

directori evaluatiPână la începutul lunii viitoare, directorii plini şi directorii adjuncţi ai instituţiilor de învăţământ din judeţul Gorj vor fi evaluaţi, în urma depunerii până la 31 august a fişei de evaluare şi a raportului de autoevaluare.

La nivelul judeţului sunt înregistraţi 116 directori plini şi 40 adjuncţi, dintre care doar 101 şi-au depus fişele.

Directorii unităţilor de învăţământ de pe raza judeţului Gorj sunt obligaţi să-şi depună până la sfârşitul acestei luni, la sediul Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Gorj fişa de evaluare şi raportul de activitate pe anul şcolar 2010/2011, în urma cărora vor primi calificative. Calificativele obţinute vor fi de Nesatisfăcător, Satisfăcător, Bine şi Foarte Bine. „Cu toate că termenul limită de depunere a fişelor de evaluare şi raportul pe anul şcolar 2010-2011 era data de 25 iulie, nu au depus până în prezent decât 101 directori plini. Ceilalţi vor depune până la data de 31 august, pentru că până atunci trebuie să fie evaluaţi. Evaluarea se va face pe baza fişei, pe baza raportului care însoţeşte fişa şi pe baza activităţii desfăşurate în şcoală, care este cunoscută cel mai bine de către inspectorul de sector. Calificativele, noi sperăm să fie toate de Foarte Bine, dar în funcţie de activitatea depusă de directori pot fi şi calificative mai mici”, a declarat Marinela Ciortan, inspector cu implementarea descentralizării instituţionale şi învăţământ particular şi alternative educaţionale. Calificative nesatisfăcătoare pot primi directorii care au fost sancţionaţi în perioada evaluată. Dacă au dat dovadă de management de defectuos, directorii vor fi notaţi cu calificativul nesatisfăcător.

Doar trei directori, prin concurs

Din cei 116 de directori din învăţământul gorjean, doar trei mai sunt puşi în funcţie prin concurs, ceilalţi fiind prin delegaţie. „La nivelul judeţului Gorj avem un număr de 110 directori la şcolile de masă. Pe învăţământ special avem doi directori, la Centrul Şcolar Pentru Educaţie Incluzivă Târgu-Jiu şi Centrul Judeţean de Resurse şi de Asistenţă Educaţională, iar Palatele şi Cluburile Copiilor au tot câte doi directori. Directorii adjuncţi sunt în număr de 40, aceştia fiind la şcoli generale şi la licee. Din aceşti directori pe care îi avem în unităţile de învăţământ, la nivelul judeţului Gorj, la ora actuală mai sunt trei directori cu concurs, şi anume directorul plin de la Grupul Şcolar Bâlteni şi doi directori adjuncţi, unul de la Colegiul Naţional „Mihai Viteazu” din Bumbeşti Jiu iar celălalt de la Grupul Şcolar Energetic din Târgu-Jiu”, a mai menţionat Marinela Ciortan.

Paralescu şi Mitescu, evaluaţi de Minister

Dacă directorii din Gorj vor fi evaluaţi la nivel judeţean, generalul Paralescu şi adjunctul Mitescu vor fi evaluaţi la nivel naţional. Astfel, Ministerul Educaţiei va evalua Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj, prin Inspectorul Şcolar General, Justin Paralescu şi prin Inspectorul Şcolar Adjunct, Gheorghe Mitescu. Evaluat de Minister va fi şi directorul de la Casa Corpului Didactic.

Ana-Maria Catalinoiu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here