Directori din UM Sadu, cercetați pentru înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals! Ar fi ajutat la pensionarea ilegală a rudelor de la Schela

10891

Inginerul Dumitru Dădălău, director general la Uzina Mecanică Sadu, și Mihaela Trascău, șef de Resurse Umane în uzina de armament s-au ales cu plângere penală prin care sunt acuzați de comiterea unor grave infracțiuni pentru că și-ar fi avantajat rudele din Schela, facilitându-le prin fals ieșirea la pensie. Ilegalitățile ar fi fost realizate prin intermediul Casei de Pensii Cluj, un fost salariat al uzinei beneficiind de acte doveditoare pentru pensionare, acte eliberate pare-se în fals pentru respectivul. Directorul general este rudă prin alianță cu șefa de Resurse Umane iar respectiva este verișoară cu pensionarul în cauză, din Schela. Cert este că plângere s-a depus în octombrie la IPJ Gorj iar Serviciul de Investigare a Infracțiunilor Economice(SICE) a început cercetări la adresa celor reclamați.

Cel puțin doi salariați ai ai UM Sadu, în prezent pensionari, sunt vizați în anchetă, ambii pensionându-se prin intermediul unor case de pensii situate la mare distanță de Gorj, în speță București și Cluj. Acest lucru a stârnit suspiciuni, în momentul în care un cetățean a reclamat faptul că unul dintre beneficiari ar fi ieșit la pensie pe cale ilegală, cu sprijinul rudelor sus puse de la nivelul fostului său loc de muncă.
Reclamantul a făcut adrese la Casa de Pensii Gorj legat de pensionarea celor doi, dar i s-a explicat că respectivii și-au făcut mutații în alte localități și acolo s-au pensionat, prezentând acte neconforme cu realitatea.
Cetățeanul a cerut detalii, printr-o adresă, și la UM Sadu, dar i s-ar fi transmis să își vadă de treabă, cu mențiunea că nu este treaba acestuia să afle detalii și date personale despre foști salariați. Reclamantul așteaptă deznodământul în acest dosar penal, cu grave conotații. Cei reclamați de la UM Sadu nu au putut fi contactați pentru un punct de vedere legat de reclamație și acuzele ce li se aduc.
A.S.

4 COMENTARII

 1. Eu sunt sofer pe un Vivaro…problema este ca degeaba sunt cercetati …din 89″ pana astazi s a distrus tot …directorul asta este fix pix la cat s a furat in tara asta…presa si armata ca si politia este pleava societatii…vand golf 4 !

 2. Ca și jurnaliști, înainte de a publica articole, aveți obligația de a efectua verificări mai amănunțite.
  Se pare că presa din România, din ultimii 20 de ani, merge pe idea “crede și nu cerceta”. Suntem în secolul XXI, ne mai trezim și noi la realitate?
  Este mai important numărul de știri publicate, decât calitatea acestora?

 3. Sunteti la fel de penibili ca reclamantii. Sa pui un titlu incriminator pe o pagina de ziar, doar la vazul unei sesizari facute de un/niste imbecili, fara a te documenta in prealabil, asta subliniaza cat esti de tampit. Meriti sa ti se faca tie o reclamatie, om cu valoarea O.

 4. Daca acuzele aduse nu e dovedesc,
  daune morale strasnice sa plateasca si reclamantul si ziarul.
  Nu ma asteptam ca ziarul Gorjanul sa publice asa ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here