Director şi contabil nou la Baza de Aprovizionare Rovinari! – “Murdar” şi el de motorină, Dobreanu i-a luat locul lui Moţa

188

DeschidereConducerea Societăţii Naţionale a Lignitului Oltenia (SNLO) a luat în calcul încă de la sfârşitul săptămânii trecute, după reţinerea directorului Bazei de Aprovizionare Rovinari, înlocuirea din funcţie a şefului unităţii, Iustin Moţa.

 

 

Directorul SNLO, Daniel Burlan, a stabilit apoi luni că Daniel Dobreanu, fostul director al Bazei de Aprovizionare Transport Servicii(BATS) Rovinari va fi cel care îi va lua locul lui Moţa, acesta deţinând în urmă cu aproape doi ani funcţia de conducere a unităţii. Burlan nu a luat însă în calcul că Dobreanu a fost şi el “agăţat” într-un scandal cu motorină, el scăpând atunci, pe motiv că rezervorul în care se afla o cantitate mare de combustibil s-ar fi spart.

Iustin Moţa nu va mai fi directorul Bazei de Aprovizionare Rovinari după reţinerea sa şi a celor trei persoane în aşa-numitul dosar “Motorina”. Burlan, supărat pe scandalul creat în jurul SNLO, a decis luni ca locul lui Moţa să fie luat de Dobreanu, fostul director al Bazei înainte de promovarea pe această funcţie a actualului consilier judeţean. Dobreanu nu are însă calificative prea mari pentru această funcţie deoarece, se vehiculează printre salariaţi, că şi în timpul mandatului său a fost un scandal legat de dispariţia unei cantităţi mari de motorină. Atunci, Dobreanu ar fi scăpat de un dosar motivând că rezervorul în care se afla motorina s-ar fi spart iar combustibilul a fost înghiţit de pământ. Din cauza faptului că pierderea nu a putut fi cuantificată, Dobreanu a scăpat. A fost apoi înlocuit din funcţie de Moţa, care a fost promovat de aici de către Manţog. Dobreanu a rămas însă în unitate până acum când i s-a stabilit promovarea.

Contabilul Raicu, adus de la Roşiuţa

Pentru a supraveghea la buna desfăşurare a treburilor la Baza de Aprovizionare Rovinari, directorul Burlan a semnat ieri ordinul de numire al unui nou contabil şef. Cel care a primit ordinul este Mihai Raicu, contabilul Carierei Roşiuţa. Acesta are experienţă în domeniu lucrând peste 30 de ani în această meserie. “Mihai Raicu a primit astăzi(n.r. ieri) dispoziţia de numire pe post cu data de 4 aprilie. Este o pierdere pentru Cariera Roşiuţa deoarece are foarte multă experienţă”, a declarat directorul Carierei Roşiuţa, Florentin Gheorghescu.

Moţa, lăsat pe dinafară

În ce îl priveşte pe Iustin Moţa nu se ştie deocamdată pe ce post va mai rămâne la nivelul SNLO Târgu-Jiu. Ancheta în cazul tunului de un milion de lei va rămâne însă în desfăşurare, paralel cu procesul deschis de unitate la Tribunalul Caraş-Severin.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here