Director greu de găsit la o instituție publică din Gorj

4300

Postul de director al unei instituții din subordinea Consiliului Județean Gorj pare greu de ocupat. Pentru a doua oară, niciun candidat nu și-a depus dosarul pentru funcția de manager al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj. Postul este asigurat în interimat de Pompiliu Ciolacu, cel care a participat la concursul organizat în primăvară, dar care nu a reușit să treacă de proba scrisă.

Este pentru a cincea oară când Consiliul Județean Gorj caută un manager pentru instituția de cultură.
După ce Ion Cepoi a picat evaluarea anuală, autoritățile județene au organizat un concurs de proiecte pentru șefia Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Gorj.
În primăvară, fostul și actualul manager al Centrului au participat la concurs, dar au picat cu note sub 7. În vară, concursul a fost reluat, dar candidații înscriși nu au îndeplinit condițiile de participare.
În luna septembrie, procedura s-a reluat, dar nimeni nu s-a arătat interesat de post. La fel s-a întâmplat și la concursul organizat în luna noiembrie.
Din acest motiv, Consiliul Județean încearcă, după Anul Nou, să pună un director cu concurs la CJCPCT Gorj. Data limită pentru depunerea de către candidați a proiectelor de management este 3 ianuarie 2023.
Pot participa la concurs doar persoanele care au studii universitare în domeniul științe umaniste și arte, vechime de cel puțin trei ani în specialitatea studiilor și experiență de minimum un an în managementul instituțiilor publice sau al organizaților culturale private acreditate.
Analiza proiectelor de management este programată pentru data de 26 ianuarie 2023, iar interviul pentru susținerea proiectului, pe 15 februarie.
Rămâne de văzut dacă de această dată vor exista doritori. Pompiliu Ciolacu a fost numit în luna septembrie la cârma instituției de cultură pe o perioadă de interimat de patru luni.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here