Director CEO: Suntem în impas

4295

*Acționarii CEO nu au aprobat asocierea cu Tinmar

Diectoratul CE Oltenia cere aprobarea acționarilor pentru reluarea procedurii, într-un mod accelerat, pentru selectarea investitorului în vederea constituirii societăților pe acțiuni pentru implementarea proiectelor fotovoltaice și a unui bloc pe gaz natural, cuprinse în Planul de restructurare al societății, aprobat de Comisia Europeană, arată o publicație de profil.

InvesTenergy: Investițiile noi la CE Oltenia se vor face în parteneriat cu OMV Petrom și Alro. S-a renunțat la Tinmar Energy. CE Oltenia a comunicat că documentele tranzacției privind asocierea CE Oltenia cu Tinmar Energy nu au fost aprobate de Adunarea Generală a Acționarilor. În cadrul procesului desfășurat pentru selectarea investitorilor în vederea implementării celor opt parcuri fotovoltaice și a celor două centrale pe gaze naturale (CCGT) prevăzute în Planul de Restructurare a CE Oltenia, Tinmar Energy SA fusese desemnat investitor selectat pentru patru parcuri fotovoltaice de putere instalată maximă totală de 280 MW și pentru CCGT Turceni, grup pe gaze naturale de 475 MW.
Într-un interviu acordat InvesTenergy, Lăcrămioara Diaconu Pințea, membru în Directoratul CE Oltenia, a precizat: ,,Suntem într-un impas, deocamdată, cu privire la centrala de la Turceni și cele patru parcuri fotovoltaice, după ce documentele tranzacției privind asocierea CE Oltenia cu Tinmar Energy nu au fost aprobate de Adunarea Generală a Acționarilor CE Oltenia. Dacă aceasta va fi în continuare poziția actionarilor, nu ne rămâne decât să reluăm procesul de selecție și sper că vom primi noi oferte pentru acest proiect. Trebuie spus că, fără aceste proiecte – cele două centrale pe bază de gaze naturale, nici planul CEO nu se mai îndeplinește, nici România nu va avea capacitățile necesare pentru a-și asigura securitatea energetică. Chiar dacă ținem cărbunele, cum am spus anterior, avem o limitare fizică în a produce o anumită cantitate de cărbune. Nevoia de energie, vedem, este constantă sau chiar în creștere, capacitățile de producție sunt vechi – cele pe lignit cu atât mai mult, există o limitare fizică a centralelor dar și a producției de cărbune”, a declarat aceasta pentru publicația citată.
M.C.H.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.