Directoarea pedelistă Dabelea a închis ochii pentru o profă de nota 3

356

directorbarsestiDe un an şi jumătate, la Grupul Şcolar Industrial Bârseşti predă elevilor de aici o profesoară care a luat la concursul de titularizare de anul trecut nota 3.70 iar la cel care a avut loc acum doi ani, 4.70. Nimeni nu a verificat însă situaţia profesoarei care a ajuns să le dea lecţii de engleză liceenilor de la Bârseşti deşi totul s-a făcut cu acordul directoarei şcolii, Maria Dabelea, cunoscută membră PDL, şi a conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean(IŞJ) Gorj, toţi tolerând-o pe profă şi pentru că este fiica uneia dintre secretarele şcolii.

Şi astfel, în timp ce profesori buni stau pe margine fără ore, Angela Popescu, avea normă întreagă la un liceu aflat la patru kilometri de municipiu.

 

PhotoShare copy bunGrupul Şcolar Bârseşti avea înregistrat în vara anului trecut un procent de promovabilitate situat în jurul a 3%. Situaţia slabă înregistrată de unitatea de învăţământ nu obligă conducerea IŞJ Gorj să ia vreo măsură la vârful unităţii de învăţământ condus de un director numit cu delegaţie. Rămâne pe post Maria grupul-scolar-barsesti-1Dabelea, probabil pentru activitatea sa prolifică în PDL, unde conduce, la un moment dat, organizaţia de femei dintr-o localitate componentă municipiului. Carnetul de partid îi aduce profesoarei Dabelea şi o promovare, în toamna anului trecut, pedelista devenind director numit pe funcţie. Acest lucru demonstrează încă o dată colectivului profesoral că Dabelea poate să facă legea în şcoală şi să numească chiar şi un dascăl de nota 3 la catedră. Astfel, “aterizează” în unitatea de învăţământ pe la jumătatea anului şcolar trecut, fiica secretarei şcolii, Marcela Stăniloiu. Odrasla, Angela Maria Popescu, ajunge astfel suplinitoare, tot pe limba engleză, în locul unei colege aflate în maternitate. În acest an şcolar, Angela Popescu, deşi îşi încearcă norocul la titularizare în judeţul Vaslui, unde ia nota 3.70, se reîntoarce la unitatea de învăţământ din Bârseşti pe o normă întreagă. Unii dintre profesorii şcolii se revoltă, mai ales când depistează notele obţinute de Popescu la titularizările din ultimii doi ani. Se face o sesizare la Ministerul Educaţiei şi una la IŞJ Gorj.

Profa, vinovată de fals în declaraţii

Sesizarea are efect, profa de nota 3.70 fiind prinsă cu o declaraţie falsă. “Aceasta a ascuns faptul că a obţinut acest rezultat, invocând nota 6.10, obţinută la concursul naţional din 2009 în judeţul Gorj. Doamnei Popescu Angela Maria îi vor înceta raporturile de muncă cu unitatea la sfârşitul acestui semestru, fiind vinovată de fals în declaraţii şi ocupare nelegală a unei catedre în învăţământ” se arată într-o adresă semnată de inspectorul general al IŞJ Gorj, Justin Paralescu.

Acasă, în medical

Profa prinsă în fapt nu s-a retras însă de la catedră aceasta fiind în concediu medical, la domiciliu, motivând conducerii şcolii că şi-ar fi rupt un picior pe la finalul semestrului de şcoală. Deşi comunicarea IŞJ Gorj era făcută pe 21 decembrie 2011, profa Angela Popescu s-a mai prezentat la şcoală inclusiv vineri în ultima zi şi probabil speră să îşi aranjeze “apele”, în spatele acestui medical, pentru a-şi relua postul. Angela Popescu şi Maria Dabelea nu au putut fi contactate pentru un punct de vedere în legătură cu aceste ilegalităţi.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here