Directoarea Oprea a mai pierdut un catalog

584

Scandalul catalogului dispărut, până de curând, la Liceul Forestier din Târgu-Jiu, este departe de finalizare. Asta deoarece ancheta poliţiştilor în cazul catalogului continuă iar directoarele şcolii sunt într-un conflict deschis. Lucrurile se acutizează mai ales că de astăzi atât Rodica Oprea cât şi adjuncta Olimpia Ruşescu sunt libere de contract, ambelor expirându-le delegaţiile prin care au fost numite pe funcţii.

Va mai rămâne directoare Rodica Oprea la Liceul Forestier atâta timp cât este acuzată că i se datorează, exclusiv, dispariţia catalogului, rămâne de văzut. Cert este doar că aceasta beneficiază de un suport vizibil democrat-liberal, soţul acesteia fiind membru al PD-L, coleg de partid cu Gheorghe Mitescu şi Justin Paralescu, ,,capii portocalii”, ai Inspectoratului Şcolar Gorj. Cu siguranţă, cei doi vor trece cu vederea peste greşelile Rodicăi Oprea care este acuzată de colega ei de serviciu, că pe timpul mandatului său a mai pierdut un catalog. Ruşescu susţine, de asemenea, că incidentul cu catalogul dispărut ar fi ,,o înscenare grosolană” în spatele căreia o vede pe directoarea Oprea.

La testul poligraf

Cert este doar că se fac eforturi pentru ca adjuncta Olimpia Ruşescu să pice ,,ţapul ispăşitor” în acest scandal. Femeia a şi fost chemată la poliţie să fie supusă testului poligraf, dar a fost considerată incompatibilă pentru această examinare de către psihologul IPJ-ului, deoarece profesoara avea probleme cu glanda tiroidă şi lua un tratament care nu ar fi dat siguranţă testării. ,,Am discutat în schimb cu psihologul în jur de cinci ore. Nu poate nimeni să mă acuze că din vina mea nu am făcut testul poligraf”, a declarat Ruşescu. Cert este doar că o invitaţie similară la Poliţie a mai primit şi secretara şefă a liceului.

Din acest an şcolar Forestierul va fuziona cu Liceul Auto, iar doi directori din patru existenţi vor dispărea din organigramă. Deşi Rodica Oprea, directoarea care pe timpul cercetării se prăjea la soare în Tenerife, nu ar avea motive să rămână manager, postul său pare asigurat în această conjunctură, lucru subliniat şi de colega ei.

De asemenea, în cadrul unităţii de învăţământ există două cataloage pentru clasa a IX-a B, cel dispărut şi regăsit recent şi cel întocmit pe baza portofoliilor dascălilor, care este inexact.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here