Directoarea liceului din Roşia de Amaradia, acuzată că şi-a angajat mama pensionară în şcoală

559

Ilona Tiţa, noua directoare a liceului din Roşia de Amaradia este reclamată că şi-a angajat, recent, propria mamă, pensionată de opt ani de zile, în subordine. Mama directoarei predă astfel de ieri biologie în unitatea de învăţământ, şcoala găsind această variantă după ce titulara pe post a intrat în concediu medical în vederea unei intervenţii chirurgicale. În şcoală mai lucrează şi tatăl directoarei, Cristinel Faiter, care deşi spunea că se pensionează din această toamnă nu a făcut asta, pentru că nu ar îndeplinit condiţiile la începutul anului nou şcolar. Dascălii ameninţă că vor face plângere la Inspectoratul Şcolar pentru cele întâmplate, în timp ce o serie de părinţi văd cu ochi critici că fiilor lor le predă o profesoară de circa 70 de ani.

Fiica lui Cristinel Faităr, fostul primar din Roşia de Amaradia şi director al şcolii până în toamnă, a fost numită în locul tatălui ei, în septembrie, de către conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Gorj, fără concurs. Numirea noii directoare a fost o surpriză mai ales că se ştia că fostul ocupant al scaunului declarase chiar public că se va pensiona, iar pentru postul său îl vedea potrivit doar pe adjunctul său Cristian Gîlcă. În ciuda vorbelor frumoase spuse de fostul director la adresa adjunctului său, Gîlcă nu a primit postul, dar l-a luat fiica fostului ocupant al scaunului, în timp ce respectivul a rămas pe acelaşi post.
Gîlcă susţine, acum, că a acceptat fără resentimente schimbarea dintre tată şi fiică şi menţionează chiar că ar avea o relaţie bună cu şefa sa, el contestând tensiunile dintre el şi noua directoare, de care vorbesc, pe la colţuri, colegii săi. Profesorii susţin chiar că Gîlcă ar fi fost lăsat, în mod intenţionat, fără birou, el desfăşurându-şi activitatea în aer liber, pe terenul de sport.
Ilona Tiţa este de părere că dascălii spun neadevăruri, fiind determinaţi de faptul că ea le-a tăiat orele celor care au chiulit. “De la femeia de serviciu la profesor toţi trebuie să fie corecţi în privinţa orelor pe care trebuie să şi le petreacă în şcoală”, subliniază noua directoare, confirmând că sunt nemulţumiri în rândul cadrelor didactice la acest capitol.
De altfel şi dascălii au reclamat că directoarea le-ar fi tăiat orele în mod abuziv, deşi mulţi ar fi lipsit de la liceu în interes de serviciu.

“Mama mea este la plata cu ora”!
Legat de prezenţa mamei sale în liceu, directoarea a confirmat ieri asta, spunând că a apelat la varianta în cauză după ce a fost anunţată de profesoara de biologie că va lipsi o perioadă, pe motiv că respectiva va suferi o intervenţie chirurgicală la un spital din Capitală.
“Nu avem pe cine să găsesc în acest timp scurt. M-am gândit la elevi şi la faptul că sunt implicaţi şi în proiectul «Sanitarii pricepuţi». Am redactat o solicitare către Inspectoratul Şcolar, în legătură cu ocuparea postului în cauză de către Ioana Faităr, cu menţiunea că profesoara vine la plată cu ora. Eu m-am gândit la elevi şi asta pentru că nu am vrut ca ei să piardă materia”, susţine Ilona Tiţa, directoarea considerând, totodată, că nu a făcut vreo ilegalitate.

“Mă aşteptam la răbufniri..”!
Legat şi de prezenţa tatălui ei în şcoală, pe post de învăţător, Tiţa a menţionat că tatăl ei îndeplinea condiţiile de pensionare abia după 15 septembrie, pentru câteva zile fiind obligat să mai rămână un an în unitatea de învăţământ.
“Mă aşteptam să fie astfel de răbufniri, asta pentru că şi tata a rămas în şcoală. El vroia să plece, dar nu îndeplinea condiţiile decât după prima jumătate a lunii septembrie. A rămas pentru că aşa se impunea”, a mai spus directoarea.

Inginerul Niculescu, ajutat să aibă condiţie fizică?!
Aceasta susţine că ştie că în şcoală sunt şi alte nemulţumiri, pe o parte contestându-le însă, mai ales cea legată de acordarea orelor de sport către inginerul Ştefan Niculescu, cică pentru o completare de normă. Ilona Tiţa este, în schimb, de acord cu faptul că personalul şcolii este împărţit, în unitate fiind numeroase nemulţumiri mai ales după ce la mai mulţi dintre profesori noua directoare le-a tăiat orele.
ANAMARIA STOICA

 

1 COMENTARIU

  1. Scoala egal barfe, scorneli si tot felul de mojicii ale unora, dar primeaza interesele de grup. Un mediu infectat cu virusii unora care se cred mai mult decat ceea ce sunt si incearca sa manipuleze prin orice mijloace.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here