Directoarea Grădiniței nr.1 din Târgu-Jiu și-a scuipat înlocuitoarea, după ce IȘJ a destituit-o din funcție

36

Schimbarea din funcție a directoarei Grădiniței cu Program Prelungit Nr. 1 din Târgu-Jiu, instituție care are în subordine Grădinița Nr. 20 din municipiu, nu i-a picat deloc bine celei ce ocupa postul de doi ani de zile. Carmen Marinescu s-a manifestat, potrivit martorilor, într-un mod care nu arată educație, ci cu totul altceva, aceasta alegând să o scuipe pe colega care i-a luat locul, prin decizie a Consiliului de Administrație al IȘJ. Fosta directoare a Grădiniței Nr.1 a uitat că a luat o hotărâre șocantă, de a închide unitatea cu program normal ce o avea în subordine, forțându-le mâna subalternelor sale să voteze asta în Consiliul Profesoral.

Directoarea Marinescu a fost destituită, miercuri, din funcție, la propunerea șefului IȘJ, Ion Ișfan, fapt aprobat în unanimitate de CA-ul Inspectoratului Școlar Județean, urmare a planului său aberant de școlarizare, a comportamentului agresiv la adresa subordonaților, aceasta fiind reclamată că și-a lovit o subalternă cu niște dosare în cap, și a plângerilor venite, în timpul mandatului acesteia, de la părinții preșcolarilor din grădiniță. Într-un cuvânt, s-a umplut paharul, iar IȘJ a reacționat ca atare.

Director, liderul de sindicat
În locul directoarei Carmen Marinescu, aflată în funcție de 2 ani, care a prins în planul de școlarizare pentru anul viitor închiderea grădiniței cu program normal aflată în subordine, a fost numită Burci Claudia, liderul de sindicat al unității. ”Consiliul de Administrație al IȘJ Gorj, în baza raportului întocmit de inspectorii școlari care s-au deplasat la grădiniță, au decis demiterea directorului Carmen Marinescu, începând cu data de 16 ianuarie’’, a declarat, joi, Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al IȘJ. Propunerea a fost făcută de inspectorul general și a beneficiat de votul unanim al CA-ului, care a aprobat în aceeași manieră și noul director al unității. Noua directoare va renunța la calitatea de lider sindical, în timp ce Marinescu va reveni pe postul de educator. La venirea deciziei de numire a noului director, Marinescu a avut o ieșire specifică, decizând nu să își felicite colega promovată, ci să o scuipe. Carmen Marinescu a șocat opinia publică, IȘJ și Consiliul Local Târgu-Jiu, când a făcut presiuni pentru desființarea grădiniței din centrul orașului, asta în condițiile în care autoritățile încearcă să înființeze astfel de unități, urmare a locurilor reduse pentru preșcolari, din municipiu.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here