Directoarea de la Romexterra Bank a fost arestată

186

bscap0133Directorul adjunct al Băncii Romexterra Bank, Ana Maria Moraru a primit aseară mandat de arestare pentru 29 de zile, după ce procurorii au solicitat o astfel de măsură. O instanţă a Tribunalului Gorj a decis ca următoarele 29 de zile, directoarea să fie privată de libertate. Sentinţa Tribunalului poate fi atacată cu recurs.

Iniţial, directoarea fusese reţinută luni pentru 24 de ore de poliţiştii de la Serviciul de Investigarea a Fraudelor Gorj sub acuzaţia de delapidare, fals şi uz de fals. Ieri, procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj au prezentat-o instanţei de judecată, solicitând emiterea mandatului de arestare.

bscap0132Ana Maria Moraru este cercetată întrucât în perioada 2008-2010 ar fi sustras diverse sume de bani din conturile Romexterra Bank. Conform anchetatorilor, despre furtul din casetele bancomatelor şi de contractele false încheiate s-a aflat chiar de la subalternii femeii. Suspiciunile de furt au existat după ce chiar directoarea băncii ar fi constatat că din cutiile bancomatelor lipsesc sume de bani. După ce întocmea contractele de credite, directoarea adjunctă făcea şi carduri pe numele persoanelor fictive, pentru credite de nevoi personale. Pentru că deţinea pin-urile, scotea banii de pe carduri, având grijă să plătească dobânda pentru a nu ieşi la iveală afacerea. Conducerea băncii nu a dorit să stea de vorbă cu presa.

Gabriela MLADIN

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here