Directoarea bătăușă de la Grădinița nr.1 Târgu-Jiu revine pe post! IȘJ Gorj pierde definitiv procesul

2313

O instanță a Curții de Apel Craiova s-a pronunțat, ieri, în prima zi de școală din noul an de învățământ, în procesul deschis de Carmen Marinescu, directoarea destituită de Inspectoratul Școlar Gorj în 2019, după ce la adresa ei s-au depus mai multe sesizări la IȘJ, inclusiv legate de comportamentul agresiv al acesteia la adresa personalului. Instanța din Bănie a decis că Marinescu trebuie să revină în fostul post, dând o lovitură juristei IȘJ Gorj, care a tratat cu superficialitate dosarul.

Practic, Carmen Marinescu revine în postul de director al grădiniței nr.1, post din care a fost destituită cu peste un an și jumătate în urmă, totul din cauza reclamațiilor la adresa ei venite din partea personalului și a părinților preșcolarilor.
Marinescu, potrivit instanței de judecată, trebuie să își recupereze și salariile pierdute odată cu funcția, IȘJ fiind obligată să o reîncadreze în vechiul post, deși în unitatea de învățământ a fost liniște până acum. Personalul Grădiniței cu Program Prelungit nr.1 din municipiu, dar și părinții preșcolarilor sunt nemulțumiți de decizie, gândindu-se cu groază că vor reîncepe problemele în unitate și va reveni atmosfera tensionată din grădiniță. Este de notorietate că directoarea Carmen Marinescu a vrut să închidă Grădinița nr.20, structură a Grădiniței nr.1, transformată acum de către autorități în grădiniță cu program prelungit.
A.S.

Drept la replică
Av. Secula Mihai Raul, reprezentând pe doamna MARINESCU CARMEN MONICA, cadru didactic în cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 1 din Târgu-Jiu, vă solicit prin prezenta publicarea următorului drept la replică, faţă de articolul publicat în cotidianul dumneavoastră în data de 15 septembrie 2020 sub titlul ,,Directoarea bătăuşă de la Grădiniţa nr.l Târgu-Jiu revine pe post! IŞJ Gorj pierde definitiv procesul” după cum urmează:
,,În numărul din data de 15 septembrie 2020, în cotidianul dumneavoastră, a fost publicat articolul cu titlul: ,,Directoarea bătăuşă de la Grădiniţa nr.l Târgu-Jiu revine pe post! IŞJ Gorj pierde definitiv procesul”
Articolul priveşte situaţia doamnei Marinescu Carmen Monica, cadru didactic în cadrul Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 1 din Tg Jiu şi directoare a acestei unităţi de învăţământ, referitor la procesul în care domnia sa a chemat în judecată Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru anularea deciziei de destituire din funcţia de director al grădiniţei, cauză care a fost soluţionată definitiv de către Curtea de Apel Craiova prin admiterea cererii noastre.
Regretabil, articolul conţine neadevăruri grosolane şi este redactat într-o manieră tendenţioasă şi insultătoare, nedemnă de o publicaţie cu tradiţie la nivelul judeţului Gorj, aşa cum este cotidianul Gorjeanul.
Se arată în mod fals în articolul sus-menţionat, că doamna Marinescu ar fi fost destituită de Inspectoratul Şcolar Judeţean Gorj în 2019, ,,după ce la adresa ei s-au depus mai multe sesizări la IŞJ, inclusiv legate de comportamentul agresiv al acesteia la adresa personalului”, chestiune absolut neadevărată.
Motivarea formală a Deciziei nr. 18/16.01.2019 a Inspectorului Şcolar General a fost presupusul ,,managementul defectuos” al doamnei director în sensul în care a propus un proiect de plan de şcolarizare unde se prevedea restrângerea activităţii în structura componentă a Grădiniţei cu Program Prelungit nr. 1 şi anume Grădiniţa cu Program Normal nr. 20, unde mai exista un efectiv de doar 6 copii.
Nu există nicio legătură între pretinsele plângeri referitoare la acte de violenţă pretins săvârşite de doamna Marinescu şi decizia care a fost desfiinţată de către Curtea de Apel Craiova. Mai mult, doamna profesor nu are cunoştinţă ca astfel de plângeri să fi existat la nivelul unităţii sau să fi fost adresate conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean şi nu înţelegem de unde a preluat publicaţia dumneavoastră asemenea informaţii şi pe ce documente se bazează. Doamna Marinescu nu a făcut obiectul vreunei anchete disciplinare în acest sens sau pentru acest gen de fapte. Este adevărat că după ce a fost destituită în mod ilegal de către conducerea inspectoratului, conducerea interimară a unităţii de învăţământ a supus-o unei veritabile ,,vânători de vrăjitoare”, domnia sa fiind anchetată în două situaţii pentru acuze absolut triviale, în ambele anchete concluzia comisiei de cercetare disciplinară fiind că acuzaţiile nu se confirmă şi nu a propus luarea unei măsuri.
Adevărul este că, domnia sa a fost supusă unei ,,execuţii sumare” din partea conducerii inspectoratului şcolar, organism care nici nu s-a mai formalizat cu respectarea condiţiilor impuse de lege pentru emiterea deciziei. Deşi la Tribunalul Gorj cererea noastră a fost respinsă, cu o motivare care prelua expressis verbis apărarea inspectoratului, instanţa de control ne-a dat dreptate. Şi nu, doamna consilier juridic a ISJ, nu a făcut non combat în dosarul despre care vorbim, ba chiar a făcut toate apărările posibile, uneori chiar la limita adevărului, dar ilegalitatea flagrantă a actului pe care era datoare să-l apere nu a putut fi acoperită.
Corect ar fi fost ca înainte de publicarea unui asemenea articol să faceţi o documentare, dacă nu temeinică, măcar elementară şi eventual să încercaţi să solicitaţi un punct de vedere doamnei Marinescu.
În concluzie, vă învederăm că articolul dumneavoastră este bazat pe un neadevăr, conţine afirmaţii absolut jignitoare asupra unui cadru didactic care şi-a dedicat până acum întreaga viaţă şi carieră educării copiilor, fapt de natură să aducă atingeri grave reputaţiei doamnei Marinescu Carmen Monica.
Astfel, vă solicităm ca în baza principiilor deontologie profesionale şi a misiunii de informare corectă şi imparţială a publicului pe care trebuie să o aibă orice publicaţie, să procedaţi la publicarea prezentul drept la replică.
Mai mult, dat fiind că, aşa cum am arătat, articolul dumneavoastră se bazează pe un neadevăr vă solicităm să publicaţi o dezminţire a articolului unde să arătaţi împrejurările corecte în care s-a desfăşurat speţa în cauză iar eu vă stau la dispoziţie cu orice informaţii găsiţi a fi necesare pentru clarificarea situaţiei.
În ipoteza în care nu veţi da curs solicitărilor noastre, vă informăm că ne vom adresa instanţelor de judecată, cu o acţiune având ca obiect apărarea reputaţiei şi vom solicita daune morale pentru prejudiciile de imagine aduse.
MARINESCU CARMEN MONICA

3 COMENTARII

  1. Buna ziua, Decizia emisă de fostul inspector general nu îmbracă forma legală, nu îndeplinește condițiile de fond și forma .asteptati motivarea sentinței și apoi va pronunțați. Nu a fost eliberată din funcție datorită comportamentului sau.Decizia emisă de Isj e nemotivata și nu e trecută fapta pentru care a fost sancționată, ce a incalcat…termenul de contestație…instanța competentă…Decizia de sancționare nu poarta semnătura juristului. Despre ce superficialitate vorbim?Detalile le puteți gasi la Isj Gorj.Superficialitatea e a celui care a semnat o astfel de decizie.In mod corect instanța a admis acțiunea.

  2. Nu inteleg de ce denigrati oamenii si vorbiti in necunostiinta de cauza!O cunosc pe doamna Carmen,a fost educatoarea copilului meu ,e un om frumos trecut prin multe!Inainte de a scrie prostii si de improsca cu noroi in oameni ganditi si va rog sa va documentati!Foarte urat si jignitor titlul articolului si continutul!Mi as dori sa si publicati comentariul meu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here