Directoarea adjunctă a Casei de Pensii, recrutată, în liceu, de Securitate!

2567

Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității a dat publicității, la finele săptămânii trecute, o notă de constatare potrivit căreia Daniela Negoiță Holdon, director executiv adjunct al Casei de Pensii Gorj, a fost recrutată de fostul serviciu secret comunist, pe când era elevă la un liceu din Târgu-Jiu, în vederea supravegherii informative a colegilor săi. În urma verificărilor specialiștilor CNSAS, nu au rezultat date cu privire la apartenența actualului adjunct al Casei de Pensii la structurile Securității sau Miliției, astfel că, nu i s-a putut atribui calitatea de lucrător/colaborator al Securității, în sensul legii.

Daniela Negoiță Holdon a semnat un angajament cu serviciul secret comunist, în ianuarie 1988, cu câteva zile înainte de a împlini vârsta de 17 ani, pe când era elevă a Liceului Industrial nr.1 din Târgu-Jiu, fiindu-i atribuit numele conspirativ ,,Violeta”. Actualul director executiv adjunct este titularul ,,dosarului fond rețea nr. R251111”, iar scopul pentru care a fost racolat de Securitate a fost acela de supraveghere informativă a elevilor din liceu.
Trebuie spus că, în urma verificărilor, nu au fost identificate informații transmise Securității de către Daniela Negoiță Holdon și nu au rezultat documente sau informații referitor la o eventuală apartenență la structurile fostului Ministerul de Interne, în calitate de ofițer sau subofițer al Securității ori Miliției. Așadar, potrivit prevederilor legale, CNSAS nu i-a putut atribui calitatea de lucrător sau colaborator al fostului serviciu secret comunist. Daniela Negoiță Holdon a condus, timp de două luni, în toamna anului trecut, Casa de Pensii Gorj, până la revenirea în funcția de director executiv a Ioanei Talău, care a câștigat contestația împotriva ordinului de pensionare.
Claudiu Matei

3 COMENTARII

  1. CRED că TOȚI ELEVII DE LICEU MEMBRII UTC SAU STUDENȚII MEMBRII UASCR AU SEMNAT ASTFEL DE ANGAJAMENTE, FIIND RECRUTAȚI – DE VOIE DE NEVOIE – DE SECURITATEA COMUNISTĂ

  2. ZAU MA???
    DACA AI FACUT-O TU , NU INSEAMNA CA AU FACUT-O TOTI !!! NIMENI NU TE OBLIGA. CEI CARE AU FACUT-O A FOST DE BUNA VOIE SI, DE MULTE ORI , LA INITIATIVA LOR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here