Direcţia Silvică Gorj promite mai multe terenuri regenerate până la sfârşitul anului

351

reimpaduririFondul forestier al judeţului nostru administrat de Direcţia Silvică Gorj are o suprafaţă de 121.579 ha, care, împărţite pe cele două funcţii economice (de protecţie şi producţie, de producţie)

se împart în două categorii, prima fiind cu 10.000 ha mai mare decât cea din urmă. Situaţia din prezent a reîmpăduririlor din judeţ a fost prezentată de către Maria Safta, inginer în cadrul Direcţiei Silvice Gorj, în cadrul Colegiului Prefectural, desfăşurat vineri, la Instituţia Prefectului, în prezenţa acestuia, Liviu Andrei, şi a lui Radu Angheloiu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, precum şi a membrilor Colegiului.

Faţă de 2008, în 2009 se înregistrează mai multe hectare de regenerări naturale. Astfel, în 2008, s-au făcut reîmpăduriri integrale pe 61 ha, iar alte 100 au fost înregistrate ca fiind regenerări naturale. Reîmpăduririle integrale se compun din: suprafeţe parcurse cu tăieri de regenerare, poieni şi goluri neregenerate, halde miniere, suprafeţe parcurse cu substituiri şi refaceri de arborete slab productive.
În 2009, Direcţia Silvică Târgu-Jiu are în program 60 ha de împăduriri integrale şi 155 ha de regenerări naturale. În campania din această toamnă, Direcţia Silvică Gorj face împăduriri integrale pe 20 ha, completări curente cu alte două hectare şi alte 9 ha de plantaţii afectate de calamităţi vor fi refăcute. „Toate lucrările sunt contractate, iar necesarul de puieţi se asigură din pepinierele proprii. Aceste lucrări se vor executa în suprafeţe parcurse cu tăieri de regenerare în fondul forestier”, a declarat Maria Safta.
Izabella MOLNAR

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here