Direcția Publică Motru, pedepsită cu înjumătățirea bugetului

506

Direcția Publică Motru poate avea, pentru următorul an de zile, un buget de aproximativ 30 de miliarde de lei vechi, mult mai mic decât cel care a asigurat, până în prezent, funcționarea societății. Bugetul redus urmează să fie supus însă aprobării Consiliului Local Motru în ședința de joi, dar sunt șanse destul de mari ca proiectul în actuala formă să nu treacă. Consilierii susțin că nici măcar bugetul pentru întreaga localitate nu a obținut încă avizele necesare ale comisiilor de specialitate, asta pentru că nici măcar primarul nu a fost prezent la lucrările acestora. Dacă bugetul pentru Direcția Publică ar trece totuși în forma actuală o parte însemnată din locurile de muncă de aici ar fi puse sub semnul întrebării.

Societatea Consiliului Local Motru a facturat anul trecut servicii de 45 de miliarde de lei vechi și a încasat în jur de 38 de miliarde. În ciuda acestor cifre, bugetul Direcției Publice Motru ar urma să fie redus cu câteva miliarde bune, sub 30 de miliarde, chiar o parte a aleșilor locali susținând că societatea ar urma să aibă un viitor incert, mai ales că o parte din serviciile actuale nu s-ar mai putea presta la actualul nivel. O spune răspicat și liderul de sindicat al funcționarilor din Primăria Motru, Pavel Tutunaru, care, prin intermediul unei adrese transmise primarului Gigel Jianu, este de părere că nu trebuie să se ajungă la acțiuni de protest pentru a se înțelege importanța acestei societăți pentru bunul mers al orașului.

Sume infinit mai mici…
“În speranța că am fost bine înțeles și nu se urmărește concedierea de personal, vă rog să procedați în consecință și să înțelegeți că nu este posibil ca Direcția Publică Motru să poată să își ducă la îndeplinire rolul și obligațiile cu sume alocate infinit mai mici decât anul trecut, nici măcar la nivelul anului 2016, în condițiile în care cheltuielile minime obligatorii și taxele sunt în creștere”, a transmis liderul Sindicatului Liber al Funcționarilor Publici din Primăria Motru.
Liderul sindical mai subliniază că societatea CL Motru “reflectă imaginea conducerii municipiului” și este “un sprijin pentru comunitate”, participând la acțiuni umanitare, de voluntariat, de forță majoră, aspecte care sunt în favoarea cetățenilor, dar și a unității administrative teritoriale. De altfel, Motru riscă, în cazul aprobării unui buget mult diminuat pentru Direcția Publică Motru, să nu mai poată desfășura serviciul de salubrizare a localității, menținerea zonelor verzi și păstrarea curățeniei orașului.
La societatea CL lucrează, în prezent, peste 130 de persoane, direcția având de respectat un program strategic local până în anul 2020 în ceea ce privește domeniul de activitate.

Proces pierdut cu DPM
Reamintim că, la începutul mandatului de primar al localității, primarul Gigel Jianu a inițiat un proces împotriva Direcției Publice Motru după ce această societate și-a numit fără acordul său un director interimar. Procesul a fost pierdut de edil, instanța menționând că Jianu nu avea calitate procesuală în dosarul deschis anul trecut. Pare că primarul nu a uitat acest lucru, edilul anunțând în mass-media locală că urmărește să reorganizeze această direcție, dar și Poliția Locală Motru. Direcția Publică are un director executiv interimar și în prezent, în timp ce în cadrul societății se desfășoară un concurs pentru acest post, cinci candidați fiind în cursă.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here