Direcția Publică Motru, în aer! Avizul pentru sediu, neaprobat de Ministerul Educației

1723

Direcția Publică Motru ocupă un spațiu deținut de Colegiul Tehnic din localitate încă din 2005. Spațiul a fost închiriat, încă de atunci, cu titlu gratuit, societatea CL Motru plătind separat utilitățile și întreținând spațiile unității de învățământ. Contractul de închiriere s-a realizat pe 5 ani de zile, de fiecare dată Direcția solicitând avizul Colegiului Tehnic, IȘJ Gorj, iar inspectoratul al MEC. Până acum nu au fost probleme la acest capitol, dar fosta conducere liberală a primăriei a ignorat solicitările Direcției Publice Motru de a reînnoi contractul de închiriere expirat. Direcția se afla în situația de a se desființa.

Direcția Publică Motru a cerut rezolvarea situației încă din luna iunie, în iulie CL dând o hotărâre de aprobare a punerii la dispoziția societății a spațiilor solicitate. Acum se pun, în schimb, din nou, bețe în roate Direcției, fosta conducere făcând, în mod incredibil, lobby la angajații primăriei, solicitând mai multe explicații cu privire la modul de plată a facturilor către societate. S-au solicitat informații legate inclusiv și de plățile primăriei făcute la final de an.
Supărarea este foarte mare în tabăra PNL, deoarece actuala conducere a reușit să achite cea mai mare parte a debitelor primăriei, avute la finalul anului trecut. Dacă problema Direcției Publice nu va fi rezolvată, pentru că Ministerul Educației nu a dat încă avizul pentru spațiu, și pune piedici acestui demers, 120 de locuri de muncă sunt în pericol. Mai mult, prestarea mai multor servicii, cum este salubrizarea în plină pandemie, ridicarea gunoiului, iluminatul public, administrarea domeniului public, parcări, cimitir, piață, fond locativ, padoc sunt puse și ele în pericol.
Fără sediu, Direcția își încetează activitatea, pierzându-și astfel licența de salubrizare, obținută cu greu cu ani în urmă. O reobținere a licenței ar fi chiar imposibilă, atât pentru primărie, cât și pentru societatea CL. Primarul Morega, contactat telefonic, s-a declarat șocat de acest demers, de încercare flagrantă a blocării activității DP Motru. Edilul reamintește că, cu zece ani în urmă, s-a mai încercat un demers similar de către foștii consilieri PDL. Aceștia nu au vrut atunci să aprobe spațiul respectiv pentru Direcția Publică, director fiind atunci chiar actualul primar.
Cosmin Morega a făcut atunci demersuri repetate, iar în ultimă zi s-a aprobat cu greu ca spațiul să fie pus, atunci, la dispoziția societății. ,,Îmi aduc aminte ce răspunsuri am primit atunci de la foștii consilieri care spuneau că nu votează pentru că oricând poate veni o firmă privată în locul Direcției Publice Motru. Acum interesul este similar, unul financiar. Dar nu voi sta impasibil, intenționez să scot salariații în stradă, pentru că interesul salariaților și al comunității este afectat”, a declarat primarul Morega.
A.STOICA

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here