Direcţia de Sănătate Publică, implicată în dezbaterile pe Legea Sănătăţii

142

pag 89În următoarea săptămână, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Gorj vor trebui să se implice în dezbaterea noilor propuneri legislative. Cerinţa a venit din partea ministrului Sănătăţii. Directorul DSP Gorj, medicul Marius Boeriu a luat act de precizările ministrului, aşteptând doar precizări cu privire la momentul şi locul dezbaterilor.

În cadrul unei videoconferinţe, ministrul Sănătăţii, împreună cu prof. dr. Cristian Vlădescu, directorul Şcolii Naţionale de Management Sanitar şi reprezentanţii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate şi cei ai ministerului au prezentat modificările esenţiale pe care proiectul de act normativ le va aduce în sistemul sanitar, dar şi priorităţile MS în acest an. Cu aceeaşi ocazie, ministrul RITLI Ladislau a cerut reprezentanţilor direcţiilor de sănătate publică să se implice în dezbaterea noilor propuneri legislative. „A fost o videoconferinţă şi a fost o şedinţă informală despre Legea Sănătăţii. Urmează să o analizăm, după care vom fi consultaţi ca profesionişti în domeniul sănătăţii. Vor fi întâlniri regionale şi ne vom spune propunerile concrete, în scris, şi noi vom veni cu corecturi, sau completări, după caz. Cel mai probabil, pe regiunea noastră se va organiza la Craiova întâlnirea. Vom primi în scris când au loc întâlnirile şi dezbaterile”, a precizat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj.

Marius Boeriu: „Profesioniştii vor avea de câştigat”

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică Gorj vede cu ochi buni noul proiect de Lege a Sănătăţii. „Acum, când începe privatizarea sistemului de sănătate, probabil multora le este teamă, dar eu privesc cu optimism, văd partea plină a paharului. Va fi mult mai bine pentru cei care lucrează în sistem. Profesioniştii vor avea de câştigat. Cei din Sănătate sunt mai conservatori şi se tem de schimbare, dar cei bine pregătiţi nu au de ce să se sperie pentru că ei vor avea de câştigat”, a menţionat Marius Boeriu, directorul DSP Gorj. În opinia lui Marius Boeriu, cel mai probabil noua Lege a Sănătăţii va intra în vigoare, cel mai devreme, în vara acestui an.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here