Direcția de Patrimoniu și un post în ATOP, trocul fostului ospătar Rotaru pentru majoritatea cu PSD

680

Fostul primar de Lelești, Marian Rotaru, ospătar cu diplomă până în 2009 când a absolvit o facultate cu profil economic, a dat cărțile pe față, ieri, recunoscând în cele din urmă, după ce zile întregi a dat-o după cireș, că postul de director al Direcției de Patrimoniu al Primăriei Târgu-Jiu îi revine pentru majoritatea asigurată PSD în Consiliul Municipal și în Consiliul Județean Gorj. De la primarul Florin Cârciumaru, de altfel, Rotaru a solicitat postul de director la Direcția de Patrimoniu, o funcție “grea” dacă stăm să ne gândim că șeful PSRo Gorj va fi staroste peste toate școlile și peste alte clădiri ale primăriei, care necesită reparații și igienizări, lucrări care se fac cu firme private și pe sume deloc de neglijat. Rotaru a mai cerut ceva și de la Consiliul Județean, un post în ATOP remunerat cu 800 de lei lunar pentru consiliera PSRo, Maria Țambrea, din Consiliul Local Târgu-Jiu.

Aruncat din PSD, Marian Rotaru a revenit acum în forță și cu pretenții în fața liderilor social-democrați care s-au descotorosit de el, urmare a celor scoase pe gură de fostul primar de Lelești și a solicitărilor tot mai mari către colegii săi de partid. Rotaru și-a acceptat atunci înfrângerea, dar și-a negociat apoi, însă, perfect rolul de victimă, atât în PNL, cât și în PSR, partide aflate în extreme, dar pe care însă edilul le-a călcat, anul trecut, cu intenția clară legată de o candidatură la locale. În final, nemulțumit s-a refugiat în partidul lui Mircea Geoană, abandonat de Scarlat Iriza, și preluat cu șase zero de cel ce era convins că nu va fi reales primar de Lelești. Și-a jucat apoi cartea, având în spate datornici care îi băteau la ușă, și a reușit, în mod miraculos, să rupă voturi importante la locale, motiv pentru care, în schimbul unei majorități cu PSD, a ridicat o pretenție importantă la o funcție de maxim interes la Primăria Târgu-Jiu, funcția de director al Direcției de Patrimoniu. Aceasta a rămas vacantă după pensionarea lui Fârță.

Școlerul Rotaru, prins cu fofârlica!
Amuzant este că Rotaru a cerut funcția în schimbul majorității, deși știa că trebuie să ocupe postul prin concurs, în timp ce în presă se făcea că plouă, și că nu știe nimic de funcția în cauză. Acum, însă, doar Rotaru a rămas în mod “miraculos” în concurs, acesta depunându-și dosarul la Primăria Târgu-Jiu pentru o funcție în care spune că învață “de o lună”.
“Nu știu ce presupune concursul că nu m-am interesat, dar să fim serioși, am condus o primărie, pot conduce și o direcție, fie ea și de Patrimoniu”, spunea Rotaru pentru Gorjeanul pe 29 iunie, făcând pe “mortul în păpușoi”, deși printre politicieni se auzise deja ce ceruse fostul primar în schimbul majorității. El ceruse postul de director pentru sine, postul de viceprimar la Lelești pentru nepotul său și un loc în ATOP pentru consiliera sa în CL Târgu-Jiu.
Ieri, însă Rotaru a uitat tot, iar la un post de radio din municipiu, s-a lăudat că cică învață pe rupte încă de la jumătatea lunii trecute când spunea public că nici nu știa de concurs.

Constructorul Rotaru, lucrări proaste și de mântuială
Reamintim însă, pentru cetățenii care au uitat, că, în vremea în care activa în PSD, Marian Rotaru, prin firma condusă de soția sa, Simona Rotaru, mai exact, SC ROMSTAR SRL, avea contracte la greu cu Primăria Târgu-Jiu, mai exact s-a ocupat, contra cost evident, de reabilitarea termică a blocurilor de pe Bulevardul Republicii. În 2010, Rotaru însuși a supravegheat o parte din lucrările firmei aflate pe numele nevestei sale, care s-au dovedit de foarte proastă calitate, locuitorii reclamând asta la momentul respectiv.
De altfel, în 2009, firma soților Rotaru finaliza anul cu 20 de contracte încheiate cu instituţii publice. Firma celui ce se vrea acum director de Patrimoniu, conștient că funcția este de interes financiar, a prestat atunci atât la desfundat de şanţuri, demolări de clădiri, cât și lucrări de modernizare.

Bonus de la municipalitate
De altfel, în anul respectiv, Primăria Tg-Jiu băga în contul firmei ROMSTAR SRL, 126.000 de lei pentru lucrări de desfundare şi dalare şanţuri Ursați, împrejmuire baza Colegiului Naţional “Ecaterina Teodoroiu”, împrejmuire metalică Şcoala Generală “Ecaterina Teodoroiu”, desfundare şanţuri pe strada Ana Ipătescu, în cartierele Preajba şi Bârseşti şi reparaţii şi împrejmuire Liceul Sportiv, şase dintre lucrări fiind câştigate în două zile, câte trei în fiecare zi.

Cadou “dezinteresat” de la omologii PSD
Alţi colegi ai lui Rotaru, pe atunci mare vice la PSD, primarii de la Schela, Bengeşti-Ciocadia, Rovinari şi Hurezani l-au ajutat și ei pe acesta să-şi mărească cifra de afaceri a firmei. Primăria Schela i-a atribuit lui Rotaru atunci lucrările de reparaţii la Şcoala Sâmbotin, în valoare de 110.000 de lei, cea de la Bengeşti-Ciocadia, reabilitarea şcolii generale din localitate, lucrări care au costat 99.000 de lei, la acea vreme, iar cea de la Rovinari reabilitarea şcolii nr.3 din oraş, pentru care i-a plătit firmei lui Rotaru aproape 60.000 de lei. La acea vreme, două lucrări a primit firma primarului Rotaru de la colegul din Hurezani, împreună valorând aproape 180.000 de lei, pentru reabilitarea unei şcoli, contractul iniţial fiind suplimentat ulterior cu un act adiţional cadou de peste 60.000 de lei.
Nu numai la bugetele publice ale primăriilor din judeţ s-a conectat atunci firma “baronului de Leleşti”, ci şi alte instituţii ale statului au făcut afaceri cu primarul.
Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară sau Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură au avut şi ele de lucru cu ROMSTAR, pentru mansardarea sediului, respectiv reparaţii curente, valoarea acestora fiind de 16.000 de lei şi de 32.000 de lei. Şi de la Spitalul din Tg-Cărbuneşti a încasat ROMSTAR peste 310.000 de lei din două lucrări şi chiar de la Inspectoratul de Poliţie Gorj, vreo 38.000 de lei pentru reparaţii şi amenajări birouri, sau de la CE Rovinari, 28.300 de lei pentru reparaţii la faţada sediului carierei Tismana II. Ultima lucrare din anul acesla a obţinut-o primarul Rotaru chiar în ziua în care toată lumea se pregătea de Revelion, 31 decembrie, de la Direcţia Finanţelor Publice, în valoare de 25.500 de lei pentru lucrări de renovare a unor clădiri.

Firma Romstar, în declin, a trecut la înghețată
Cum lucrările executate de către Romstar SRL erau multe de proastă calitate, firma intră în declin, odată cu decizia PSD de a se descotorosi de primarul de la Lelești. Firma își schimbă profilul și trece pe ceea ce cunoaște fostul edil, bucătărie și prin 2014, înghețată. Firma angaja atunci pe site-uri specializate personal pentru tonetele stradale de înghețată, știut fiind că însăși fiica primarului servea produsul respectiv în zonele aglomerate din municipiul Târgu-Jiu. Firma rămâne abonată însă la bugetul municipiului, de la care încasează anul trecut 106.625 de lei, iar în 2014 cu 30.000 de lei mai mult. 2013 este singurul an în care Romstar SRL nu are contracte cu Primăria Târgu-Jiu.

După instalarea lui Rotaru în fruntea Patrimoniului Primăriei Târgu-Jiu, cu siguranță, Romstar SRL se va revigora, viitorul director găsind deja metoda, aceeași prin care respectivul politician a revenit în PSD pe ușa din față…
Anamaria Stoica

2 COMENTARII

  1. Un excroc patentat marca PSD . Din urma vin cateva dosare la DNA pe cand era primar falimentar la Lelesti . Va dati seama , Rotaru este si doctor in Drept . Bineinteles lucrarea este ,,,,plagiat .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here