Diplome şi cadouri tradiţionale pentru delegaţiile străine de la Festivalul Internaţional de Folclor

174

La Sala Maură a Palatului Administrativ din Târgu-Jiu a avut loc marţi, o întâlnire de protocol cu membri delegaţiilor participante la Festivalul Internaţional de Folclor şi şefii judeţului. Aici s-au adresat scurte alocuţiuni din partea conducerii judeţului cât şi ale oaspeţilor şi s-au schimbat impresii şi sugestii asupra desfăşurării festivalului. Au fost înmânate şi diplome reprezentanţilor ansamblurilor străine.

Primul care a luat cuvântul în faţa oaspeţilor a fost Gheorghe Porumbel, directorul festivalului. Acesta a fost urmat de subprefectul Sorin Arjoca. „Spectacolele care vor fi susţinute în zilele următoare de distinşii mesageri ai folclorului de peste hotare sunt pentru noi, gorjenii, autentice momente de veselie şi voie bună de o adevărată sărbătoare, sunt convins că ele vor oferi prilejul legării unor prietenii între membri ansamblurilor şi artiştii gorjeni, cu perspective de extindere a colaborării viitoare în domeniul cultural”, a declarat subprefectul. “În numele instituţiei, al meu personal, vă adresez, dragi oaspeţi de peste hotare şi din ţară, mulţumiri pentru prezenţa dumneavoastră la ediţia actuală a Festivalului Folcloric şi vă adresez de pe acum invitaţia de a ne onora şi la manifestările de anul viitor. Apreciez eforturile deosebite depuse de către Consiliul Judeţean Gorj, Primăria Târgu-Jiu pentru a readuce la viaţă acest festival deosebit şi foarte drag nouă gorjenilor şi nu în ultimul rând domnului director Porumbel”, a completat Arjoca.

Vicele Aurel Popescu a luat cuvântul
A fost rândul apoi la cuvânt al viceprimarului municipiului Târgu-Jiu, Aurel Popescu. „Vă mulţumesc că sunteţi prezenţi la acest festival de folclor şi că faceţi posibilă o dezvoltare culturală între oraşele pe care le reprezentaţi, ţările pe care le reprezentaţi şi municipiul Târgu-Jiu. Suntem încântaţi că vă aflaţi în mijlocul nostru pentru a ne putea bucura de frumoasele dansuri tradiţionale, de frumoasele costume tradiţional populare, de obiceiul şi tradiţiile pe care le-aţi împărtăşit cu noi la acest festival”, a declarat Popescu. În final, participanţilor li s-au înmânat diplome şi cadouri de la autorităţile gorjene.
A.BĂRĂITARU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here