Din şoferi, pietoni

184

Nouă şoferi au rămas sâmbătă fără permisul de conducere după ce au fost prinşi la volan sub influenţa băuturilor alcoolice. Pe numele a 3 dintre aceştia, poliţiştii au întocmit şi dosare penale, întrucât au prezentat o concentraţie alcoolică ce depăşea limita legală.

În luna decembrie, poliţia rutieră organizează la nivel naţional acţiuni ce urmăresc reducerea numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora produse pe fondul consumului de alcool, precum şi conştientizarea opiniei publice asupra efectelor negative ale încălcării prevederilor legale în vigoare. Activităţile se desfăşoară sub coordonarea Direcţiei Rutiere din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române. Pe parcursul zilei de sâmbătă, 10 decembrie, poliţiştii rutieri din cadrul I.P.J. Gorj au desfăşurat acţiuni punctuale, prin care s-a urmărit depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale referitoare la regimul circulaţiei rutiere, în special a celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice. În doar câteva ore, nouă conducători auto, aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, au devenit pietoni, permisul de conducere fiindu-le reţinut în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice. Pe numele a 3 dintre aceştia, poliţiştii au întocmit şi dosare penale, întrucât au prezentat o concentraţie alcoolică ce depăşea limita legală.

La 81 de ani, s-a urcat beat la volan

Unul dintre şoferii sancţionaţi de oamenii legii este un bătrân în vârstă de 81 de ani din comuna Ţânţăreni, prins în timp ce conducea un autoturism pe DC 51, având o concentraţie de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat. În prezent, acesta este cercetat în stare de libertate sub aspectul comiterii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o concentraţie alcoolică ce depăşeşte limita legală.

Roxana Lupu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here