Din şoferi, pietoni

261

bachusTrei conducători auto din judeţul Gorj sunt de acum pietoni. Doi dintre ei s-au urcat la volan după ce consumaseră băuturi alcoolice, iar un al treilea a fost depistat de către poliţiştii gorjeni conducând pe drumurile publice, cu toate că acest drept îi fusese suspendat.

Consumul de alcool este incompatibil cu conducerea autovehiculelor. Pe lângă faptul că este interzis de lege să conduci autovehicule dacă ai consumat băuturi alcoolice, conducătorii auto trebuie să conştientizeze că alcoolul la volan creşte şansa de a fi implicat într-un accident, constituind un important factor de risc atât pentru ei cât şi pentru ceilalţi participanţi la trafic. Doi conducători auto nu au ţinut cont de aceste aspecte şi s-au urcat la volan. În prezent, cei doi gorjeni, depistaţi de poliţiştii rutieri înainte de producerea vreunei tragedii, sunt pietoni şi sunt cercetaţi sub aspectul comiterii infracţiunii de „conducere a unui autovehicul pe drumurile publice de către o persoană cu o alcoolemie peste limita legală”, faptă pentru care legea prevede o pedeapsă cu închisoarea de la unu la 5 ani.

Riscă cinci ani de închisoare pentru că s-au urcat băuţi la volan

În seara zilei de 15 iunie, un echipaj rutier din cadrul Serviciului Rutier Gorj care acţiona pe raza localităţii Bălăneşti, a oprit autoutilitara condusă de către un bărbat de 63 ani, din comuna Scoarţa. Testat cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o concentraţie 0,54 mg/l alcool pur în aerul expirat. Un alt gorjean, aflat la volan sub influenţa băuturilor alcoolice, a fost depistat de către poliţişti ai Biroului Rutier Municipal Târgu-Jiu în dimineaţa zilei de joi, la ora 05:00, pe strada Unirii din municipiu. Cel în cauză, un tânăr de 26 ani, din comuna Băleşti, a prezentat la testarea cu aparatul etilotest, o concentraţie de 0,66 mg/l alcool pur în aerul expirat. Cei doi conducători auto au fost conduşi la spital unde le-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, iar în prezent sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care prezintă o alcoolemie peste limita legală.

La volan, cu permisul suspendat

Un echipaj rutier din cadrul Poliţiei Municipiului Târgu-Jiu a depistat în trafic, miercuri, un tânăr de 20 ani, din Târgu-Jiu, care conducea un autoturism pe strada Popa Şapcă. Efectuând verificări în baza de date privind conducătorii auto, poliţiştii au stabilit că tânărul nu avea dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice, exercitarea acestui drept fiindu-i suspendată din data de 1 iunie 2011 pentru nerespectarea prevederilor ce reglementează circulaţia pe drumurile publice. Pentru fapta sa, tânărul este cercetat de către poliţiştii rutieri sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de conducere.

Ana-Maria Catalinoiu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here