Din septembrie, pensii înghețate în minerit și energie!

8900

*Dispar prevederile Legii 197

Odată cu intrarea în vigoare a noii legi a pensiilor, de la 1 septembrie 2024, angajații din minerit și energie care se vor pensiona, nu vor mai primi banii asociați grupelor de muncă în calculul pensiei, anunță, din nou, deputatul Radu Miruță, președintele USR Gorj.

Cu toate acestea, liderii partidelor aflate la guvernare rămân impasibili și este clar că nu intenționează să schimbe ceva în legea care-i defavorizează clar pe mineri și energeticieni.
,,Pur și simplu niște minți bolnave, dar cu putere politică, au decis în Guvern și Parlament că pentru acești oameni nu mai contează că au lucrat o viață în noroaie, în ger, în caniculă, în praf, în zgomot, în umezeală, iar boala intrată astfel în oase e nimic”, mai spune parlamentarul. De asemenea, celor deja pensionați nu le va mai crește pensia pe perioada vieții. ,,Este o imensă nedreptate față de care nu voi înceta să lupt, nu mă voi opri din a trage semnale de alarmă peste tot pe unde am ocazia si împotriva căreia am luptat cu proiect de modificare a legii în Parlamentul României”, a transmis Radu Miruță.
M.C.H.

4 COMENTARII

  1. Faceți un exercițiu simplu…
    Combinați la propriu, culoarea roșie cu culoarea galben și vedeți ce culoare vă rezultă…
    Așa că lăsați ciumele(roșie, galbenă, portocalie,etc) în pace, că noi suntem de vină, noi care nu ne prezentăm la urne și comentăm pe margine, dar fără să facem ceva.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here