Din ordinul lui Andronescu – Inventar la şefii de şcoli

459
Inspectoratul Şcolar inventariază toţi directorii şi inspectorii numiţi toamna aceasta prin ordin al lui Nicolae Mergea, după ce Ecaterina Andronescu a decis ca numirile respective să fie valabile doar prin ordin al ministrului educaţiei.

Inspectorul general afirmă că instituţia pe care o conduce trebuie să realizeze până vineri, inclusiv, nu doar lista cu şefii de grădiniţe, şcoli şi licee, precum şi cu inspectorii numiţi de la 1 septembrie, ci şi câte un dosar al fiecăruia. În cauză este vorba despre cel puţin 100 de persoane, Nicolae Mergea apreciind că numărul ar putea fi şi mai mare.

Inspectorul general afirmă că angajaţii Inspectoratului au încercat pe parcursul întregii zile să îi contacteze telefonic pe directori pentru a le cere câte un CV care trebuie anexat la documentele ce vor fi înaintate Ministerului Educaţiei pentru fiecare persoană în parte. Nicolae Mergea declară că toate propunerile ce vor ajunge la minister au nevoie de aprobarea Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar, o astfel de şedinţă fiind convocată pentru azi.
Liderul PD-L Gorj, deputatul Cosmin Popescu, afirmă că ordinul emis de Ecaterina Andronescu este ilegal pentru că o lege nu poate fi modificată în acet fel. PD-L a cerut demiterea Ecaterinei Andronescu pe acest motiv, Popescu spunând că ministrul educaţiei a emis ordinul cu bună ştiinţă pentru a face un inventar al dascălilor înaintea alegerilor prezidenţiale. Deputatul democrat-liberal afirmă că porecla de „Abramburica” atribuită Ecaterinei Andronescu s-a dovedit încă odată acum ca foarte potrivită pentru aceasta întrucât ordinul ministrului educaţiei a bulversat sistemul de învăţământ.
Gelu Ionescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here