Din nou scădere a ratei şomajului, în Gorj!

302

Judeţul Gorj continuă să înregistreze cea mai mică rată a şomajului din ultimele două decenii, semn că atât cererea, cât şi oferta de locuri de muncă au fost unele deloc de neglijat în ultima perioadă printre gorjeni.

Dacă luna trecută, în evidenţele Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj se aflau circa 6.000 de şomeri, şefii instituţiei spunând că este înregistrată cea mai mică rată a şomajului din ultimii 25 de ani, iată că luna iulie a venit cu veşti şi mai bune. Numărul şomerilor gorjeni a continuat să scadă astfel că actuala rată a şomajului este în judeţul nostru de doar 4,30%. “Din nou avem o scădere a ratei şomajului şi a numărului de şomeri, lucru care nu poate decât să ne bucure. În prezent, înregistrăm o rată de 4,30% aferentă unui număr total de şomeri de 5.846. Din aceştia, majoritatea sunt şomeri neindemnizaţi”, a declarat Ana-Maria Niculescu, directorul adjunct al AJOFM Gorj.  “Pentru anul 2018 ne-am propus să încadrăm prin Programul de Ocupare un număr de 6.000 de persoane, să acordăm prime şomerilor care se încadrează conform prevederilor legale şi prin încheierea de convenţii cu angajatorii să subvenţionăm un număr de 895 de locuri de muncă pentru încadrarea diferitelor categorii de persoane.  De asemenea, vom organiza în continuare miniburse la sediul instituţiei pe domenii ocupaţionale, chiar şi la solicitarea angajatorilor, plus bursele tradiţionale. Totodată, vom asigura implementarea la nivelul judeţului Gorj a proiectelor cu finanţare nerambursabilă al căror beneficiar este Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, proiecte care au ca grup ţintă categorii greu ocupabile şi care îşi propun atât înregistrarea acestora în baza noastră de date, cât şi orientarea spre măsurile specifice de ocupare furnizate de instituţia noastră, cât şi de furnizorii acreditaţi la nivelul judeţului Gorj”, a amintit Romeo Chiriac, directorul executiv al AJOFM Gorj.

Sute de posturi vacante, în judeţ
Potrivit ofertei de locuri de muncă vacante, actualizate zilnic, publicată de AJOFM Gorj, la ora actuală, la nivelul judeţului nostru se caută lucrători pentru circa 300 de joburi. Dintre aceste posturi vacante amintim: agenţi de securitate, agenţi de vânzări, ajutor de bucătar, arhivari, asistent medical generalist, barman, brutar, bucătari, cameriste, casier, coafor, cofetar, conducător autospecială, confecţioner în industria textilă, consilieri în administraţia publică, consilieri juridici, economişti, controlor calitate, designer grafică, director vânzări, dulgheri, electricieni, femei de serviciu, fierari betonişti, frezori universali, gaterist, gestionar depozit, inginer automatist, inginer electrotehnist, ingineri de producţie, îngrijitori animale, îngrijitori clădiri, instalatori, izolator termic, lăcătuşi mecanici, logistician, lucrător bucătărie, lucrători gestionari, maistru lăcătuş, manipulanţi mărfuri, mecanici utilaj, metodist, montator subansamble, morar, mozaicari, muncitori necalificaţi, operator calculator, operatori la maşini-unelte, ospătari, patiseri, paznic, pizzer, programator, reprezentant comercial, revizor gestiune, secretară, şef agenţie bancară, şef schimb, şoferi autocamioane, spălători vehicule, stivuitorişti, strungari universali, sudori, tâmplari universali, tehnicieni, ţesători, vânzători, vopsitor industrial, zidar pietrar, zidar rosar-tencuitor, zugravi.
Izabella Molnar

1 COMENTARIU

  1. Ba nebunilor de la AJOFM Gorj , voi faceti statistici din pix , somajul este la cote nemaiintalnite i Gorj insa oamenii nu mai spera la nimic si nu se inregistreaza la institutia voastra plina de matusi,nepoate si amante de politicieni .Statisticile voastre sunt cosmetizate pentru a va justifica salariile umflate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here