Din nou la Târgu-Jiu, Pianista Veronique Thual-Chauvel a încântat publicul

346

concert veroniqueSăptămâna trecută, mai exact joi seara, Casa Armatei a fost gazda unui excepţional concert de pian. Protagonista a fost nimeni alta decât talentata Veronique Thual-Chauvel.

Pianista Veronique Thual-Chauvel nu a fost pentru prima dată la Târgu-Jiu. De câţiva ani ea vine periodic în oraşul lui Brâncuşi, unde a susţinut şi cursuri de măiestrie cu pianişti gorjeni, în cadrul parteneriatul cultural româno-francez ce s-a desfăşurat pe o perioadă de trei ani cu Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” Târgu-Jiu.

Joi seara, începând cu ora 18:00, acordurile pianului au răsunat sub degetele, parcă fermecate, ale talentatei Veronique Thual-Chauvel. Excepţionalul concert s-a desfăşurat pe scena Casei Armatei din Târgu-Jiu. Publicul a savurat din plin fiecare moment muzical. Veronique pur şi simplu simte muzica în fiecare colţişor al trupului său şi tocmai de aceea, prin interpetarea sa de excepţie, acordurile pianului ajung, fără îndoială, în adâncul sufletului fiecărui om din public.

Pentru cei care încă nu ştiu, Veronique Thual-Chauvel este născută în Josselin – Bretagne; artista a început studiul pianului la vârsta de 5 ani. A absolvit Conservatorul, iar din 1988 efectuează turnee în Europa – în ţări precum: Germania, Franţa, Italia, Polonia, Serbia, Slovacia, Elveţia şi România. A participat la festivaluri importante şi are numeroase înregistrări.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here