Din nou – Asistenţii persoanelor cu handicap, lăsaţi fără bani

136

Direcţia Publică de Protecţie Socială (DPPS) Târgu-Jiu nu a găsit încă nicio soluţie pentru achitarea indemnizaţiilor pe luna august către însoţitorii şi asistenţii personali ai persoanelor cu handicap din municipiu.

DPPS trebuie să facă lunar plăţile pe luna trecută către sutele de însoţitori şi asistenţi personali ai persoanelor cu handicap din municipiul Târgu-Jiu. Din păcate, plăţile pe luna august nu s-au făcut nici până acum, iar beneficiarii sunt încă în aşteptare, asaltând sediul DPPS Târgu-Jiu cu zeci de telefoane zilnic. “Nu am avut bani să le plătim pe luna august, dar sperăm ca luna aceasta, când vom face plăţile pe septembrie să le dăm şi pe cele pe august. Am vorbit şi cu conducerea Primăriei şi a Prefecturii şi ne vom reuni pentru a găsi soluţii ca oamenii să-şi primească banii”, a declarat Teodora Ciobanu, şefa DPPS Târgu-Jiu.

Cei care n-au intrat în posesia banilor sunt 205 persoane cu carte de muncă înregistrate ca şi asistenţi personali şi 315 care beneficiază de indemnizaţie de însoţitor al persoanelor cu handicap. Fiecare dintre aceştia trebuie să ia 461 de lei lunar. Posturile totale aprobate pentru aceste două categorii de persoane de către Consiliul Local Târgu-Jiu este de 550 de locuri, în prezent, la nivelul municipiului existând 520 de asistenţi şi însoţitori.

Banii pentru plata însoţitorilor şi asistenţilor persoanelor cu handicap provin lunar din cotele defalcate din TVA care vin de la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Gorj către DPPS Târgu-Jiu. “Suma care trebuia plătită pe luna august celor cinci sute douăzeci de asistenţi şi însoţitori este de trei sute de mii de lei”, a spus o reprezentantă a Biroului de Resurse Umane din cadrul DPPS Târgu-Jiu.

Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here