Din culisele Colegiului Director al PDL Gorj! – Replici acide între Fugaru şi Vâlceanu

204

Şedinţa Colegiului Director al PDL Gorj, organizată vineri la Târgu-Jiu, în prezenţa liderilor organizaţiei centrale de partid, nu a fost una comodă şi domoală, greşelile din campaniile de anul trecut fiind spuse fără fereală în faţa lui Vasile Blaga. Urmare a declaraţiilor făcute de doi dintre membrii fostului Birou Permanent Judeţean al PDL Gorj, erorile grave din campanie au fost spuse răspicat şi apăsat de Ion Fugaru, fostul secretar executiv al PDL Gorj, totul însă în lipsa lui Dan Vâlceanu care a părăsit sala. Fostul candidat la parlamentare a făcut asta după ce a declarat în faţa audienţei că el l-ar da afară pe Fugaru din partid pentru deservicii de imagine aduse PDL Gorj. Declaraţia lui Vâlceanu nu a rămas fără replică din partea lui Fugaru care a avut grijă să menţioneze în faţa întregii săli că la parlamentare Vâlceanu i-ar fi făcut campanie senatorului PSD, Toni Greblă şi candidatului liberal la deputăţie, Gheorghe Iana.

Şedinţa Colegiului Director al PDL Gorj organizată de vineri între orele 12.00-15.00, în incinta Muzeului Judeţean “Al Ştefulescu” din Târgu-Jiu, a fost una în care o parte a participanţilor nu s-au ferit să spună lucrurilor pe nume şi să sublinieze erorile apărute în organizarea ultimelor două campanii electorale portocalii. Ion Fugaru, secretarul executiv al PDL Gorj, a fost cel care a luat cuvântul şi a spus în faţa lui Vasile Blaga, Mihai Stănişoară şi a lui Gheorghe Flutur problemele pe care le-a întâmpinat organizaţia şi erorile făcute de membrii şi conducerea ei în ultimul an. Declaraţia lui Fugaru exprimată verbal dar şi în scris conducerii partidului l-a nemulţumit doar pe Dan Vâlceanu, fostul candidat PDL la deputăţie, care în momentul când a luat cuvântul, după ce s-a plâns de problemele cu care s-a confruntat la alegerile locale, acesta fiind de altfel şi şeful de campanie al partidului la scrutinul din vară, şi-a exprimat şi propriul punct de vedere legat de declaraţiile făcute de colegul său, Ion Fugaru.
Vâlceanu a menţionat astfel că el l-ar fi dat pe Fugaru afară din partid pentru deserviciile de imagine aduse organizaţiei, fapt care a impus rumoare în sală. Unii dintre cei prezenţi i-au luat apărarea lui Fugaru, considerat cel mai vocal membru PDL anti-PSD.

Fugaru i-a dat replica “laşului”
Ion Fugaru nu a lăsat fără replică cele spuse de Vâlceanu, care a subliniat că cele exprimate reprezintă punctul său de vedere şi nu al partidului, şi a cerut din nou cuvântul. Dan Vâlceanu a preferat însă să părăsească sala, nedorind să audă cele spuse de colegul pe care l-a atacat astfel. “Laşul de ce fuge şi nu dă explicaţii”, a spus Fugaru imediat după plecarea lui Vâlceanu, nemulţumit că acesta a ieşit la reprezentanţii presei care aşteptau afară, finalul şedinţei.
De data aceasta, Fugaru nu s-a mai ascuns astfel după deget şi a dezvăluit în faţa lui Blaga că Vâlceanu ar fi partizanat cu senatorul PSD, Toni Greblă, în campania pentru parlamentare şi că l-ar fi susţinut chiar şi pe liberalul Gheorghe Iana, contracandidat al lui Ion Cupă pe Colegiul 1 de Deputaţi, în intenţia de a nu-l susţine pe actualul preşedinte interimar al organizaţiei. Fugaru a dezvăluit astfel în faţa colegilor din PDL că în maşina de campanie a lui Vâlceanu s-ar fi găsit afişe cu Greblă şi că oamenii lui Vâlceanu ar fi cărat alegători la vot, în ziua scrutinului, pentru Iana, cu scopul de a nu ieşi deputat Cupă.
Tot Fugaru l-a criticat în şedinţă pe Vâlceanu că l-a adus în partid pe Robert Zgăbaia şi l-a făcut candidat la deputăţie, pe Colegiul 3, deşi acesta nu avea nici carnet de membru PDL.

Critici legate de candidaţi
Odată pornit Fugaru a avut grijă să spună că s-a greşit în ce priveşte candidatura tânărului Zgăbaia, care are maşină dar nu are carnet de conducere, el nebeneficiind de logistica necesară în campanie. Fugaru l-a pomenit şi pe Mircea Scheau, candidat la Senat pe colegiul lui Greblă, care nu are maşină dar are carnet de conducere, acesta nebeneficiind astfel nici măcar de mijloc de locomoţie pentru campanie ce să se mai zică de materiale specifice desfăşurării acesteia. “Nu poţi candida la Senat cu un candidat care nu are nici măcar o maşină”, a spus Fugaru în faţa colegilor de partid.
Fugaru i-a spus lui Blaga, de asemenea, că în atare condiţii organizaţia nu avea cum să îi ajute pe cei doi, candidaţii nedeţinând materiale de campanie suficiente. “Unii au avut puţine alţii deloc”, a spus Fugaru la şedinţă, criticând punerea pe listă a unor candidaţi conştienţi din prima că vor pierde lupta pe colegiile în care au fost desemnaţi.

Sala a tăcut
Secretarul a fost lăsat să vorbească fără ca cineva din sală să conteste cele spuse de acesta, semn că participanţii ştiau sau considerau adevărate vorbele lui Fugaru. Ion Ruşeţ, fostul preşedinte al PDL Gorj, nu a contestat nici el declaraţiile lui Fugaru, membru care a avut grijă să reamintească participanţilor că Vâlceanu vine dinspre PSD.
Fugaru i-a transmis în scris lui Blaga aceste nemulţumiri, lucru confirmat de liderul partidului şi de secretarul general, Gheorghe Flutur.
Tot Fugaru a avut grijă să critice de la prezidiu că la alegerile interne din partid, delegaţii de la Gorj s-au împărţit în două, unii susţinându-l pe Blaga şi alţii pe Boc.

Recomandările lui Blaga
După ce s-a trecut peste episodul Vâlceanu-Fugaru, Vasile Blaga i-a recomandat preşedintelui Cupă să meargă pe un birou CODA lărgit, cu membri credibili şi de echipă cu membri care să facă, cu adevărat, opoziţie PSD-ului.
De altfel, PDL Gorj sub Cupă se va reorganiza, acesta trebuind ieri în faţa membrilor Biroului Permanent Naţional al PDL să prezinte componenţa CODA.
Anamaria Stoica

Blaga nu a dezvăluit nimic
La finalul şedinţei, vineri, Vasile Blaga a refuzat să spună reprezentanţilor presei ce s-a discutat în şedinţă, spunând că ia exemplu social-democraţilor care nu dezvăluie ce se întâmplă în interiorul partidului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here