Din culisele afaceriştilor cu şorţuleţ – Clubul Rotary Târgu-Jiu şi-a schimbat conducerea

732

rotary2 facuta de mineClubul Rotary Târgu-Jiu şi-a schimbat ieri preşedintele, cel care a preluat mandatul pentru anul rotarian 2010-2011 de la Ion Daniel Voinea, fost preşedinte 2009-2010, fiind Dumitru Mărgeloiu. Secretar a fost ales Liviu Bardan.

Clubul Rotary a susţinut ieri un eveniment anual important pentru membrii comunităţii, şi acela de schimbare a fostului preşedinte al Clubului Rotary, Ion Daniel Voinea, cu preşedintele Dumitru Mărgeloiu. Daniel Voinea i-a amintit pe Ştefan Voinea, Gheorghe Stanciu, Gheorghe Cocină, Ionel Merişescu, Dorin Taşcău, Dumitru Brăilă, foşti preşedinţi ai clubului de la Târgu-Jiu: “Rotary a fost creat pe baza unei idei clare: oamenii de caracter, cu moralitate solidă se pot uni pentru a realiza împreună mai mult decât ar putea să realizeze singuri. Rotarienii sunt şi trebuie să fie oameni de un anumit calibru, capabili să facă lucruri măreţe, şi să aibă forţă de caracter de a le face corect şi bine”.

rotary1 facuta de minePreşedinţia clubului se schimbă an de an, fiecare nou preşedinte continuând proiectele neîncheiate în mandatul anterior şi venind cu iniţiative noi. Fostul preşedinte a predat astfel noului preşedinte insigna, clopotul şi ciocanul, obiecte semnificative ale Clubului. Membrii acestuia au ascultat şi imnul Rotary International, avându-i alături pe şefii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Gorj şi pe vicepreşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Radu Angheloiu.

Nereuşită cu Observatorul astronomic

Fostul preşedinte Daniel Voinea a mai spus faptul că membrii Clubului au realizat destul de multe în anul 2009-2010 în ciuda faptului că “a fost un an gravat de cuvintele precum criză, recesiune, scădere”.

Proiectul cel mai ambiţios ce a fost început prevede amplasarea un observator astronomic în Parcul Central din Târgu-Jiu, obiectiv care să constituie un plus de atracţie pentru târgujieni şi să ducă la o mai bună cunoaştere a astronomiei. “Din păcate, ideea iniţială de a-l amplasa în Parc s-a dovedit nefezabilă în urma studiului realizat de o firmă de arhitectură, şi am propus o altă locaţie.

Am strâns deja din donaţie o sumă de două zeci de mii de lei şi sperăm ca, în anul următor, să atragem fondurile necesare realizării proiectului.”

Ceea ce conducerea anului trecut a Rotary a vrut să se întâmple şi nu s-a întâmplat a fost legată de o deschidere spre cluburile din afară şi întărirea clubul prin noi membri care să se implice în acţiunile proprii.

Mărgeloiu promite comunicare internaţională

Preşedintele pentru anul rotarian 2010-2011, Dumitru Mărgeloiu doreşte să continue proiectul cu observatorul astronomic, precum şi să lase o amprentă proprie asupra noului mandat.

“Ne gândim să încercăm să ne integrăm mai mult în mişcarea notariană internaţională, să stabilim contacte cu cluburi din ţări cu istorie şi tradiţie notariană puternice.

Prin asemenea prietenii între cluburi şi între oameni, putem folosi experienţa lor şi putem să-i atragem în proiectele pe care noi dorim să le promovăm.

Vom face paşi importanţi şi dorim să aducem între noi oameni care ne împărtăşesc valorile, astfel încât, la sfârşitul mandatului meu să pot preda un club mai puternic prin cumulul valorilor membrilor săi”, a declarat Mărgeloiu.

Izabella Molnar

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here