Din ciclul -cum îşi dă Marcel a lu’ Untaru cu stângu-n dreptu: Hoară spune lucruri trăsnite şi se vede moşier la Tunari

135

DeschidereCopiii spun lucruri trăsnite dar pedelistul Hoară le şi face, nu numai că le spune în gura mare. O mostră de lăudăroşenie ne-a oferit-o Hoară chiar recent, vinerea trecută mai precis, la simpozionul organizat de colegul lui de partid, Constantin Severus Militaru, la Motru.

Pedelistul cu rang de secretar de stat în Ministerul Economiei a vrut să impresioneze audienţa lăudându-se că, dacă tot nu l-a vrut nimeni proprietar de pensiune la Glogova, comuna de unde se trage, el şi-a mutat afacerea la Tunari, comună ilfoveană, apropiată de capitală, loc râvnit de altfel de îmbogăţiţii momentului. Primarul acestei localităţi, pedelist cu acte în regulă, spune, în schimb că nu a auzit de niciun Hoară iar teren de concesionat pentru vreo pensiune nu a dat la nimeni deoarece nu are de unde.

Invitat la Motru pentru a-şi susţine colegul de partid în campania pentru şefia PDL Gorj, Marcel Hoară le-a vorbit celor prezenţi despre investiţiile care ar fi salvat localitatea de sărăcie, despre iniţiativa privată şi despre intenţiile înfrânate aici ale potenţialilor investitori. Pentru ca participanţii din provincie să înţeleagă mai bine explicaţiile secretarului de stat, Hoară s-a dat chiar el exemplu în discuţie, încercând însă să tragă autorităţile pesediste de urechi, pe motiv că nu ar fi binevoit să îi pună la dispoziţie un teren în Glogova, pentru a-şi face o pensiune. “Noi mai avem o problemă. Avem coada sus. Mă şi dau eu exemplu. Mi-am propus, la un moment dat, din cât am strâns şi eu, să îmi fac o pensiune la Glogova, pe Valea Motrului, unde am copilărit şi am crescut. Am făcut o solicitare la Consiliul Local(n.r. Gologova), dar consilierii locali au discutat între ei şi eu spus că <<ce să faci tu Hoară a lu’ Untar. Las că ţinem acolo, ce să faci tu. Las că fac alţii>>. Sigur nu am găsit înţelegere. Nu-i nici-o supărare. M-am dus şi fac la Tunari, lângă Bucureşti. Sigur, acolo am găsit înţelegerea şi acelaşi sprijin al autorităţilor. Probabil Tunariul duce lipsă de investiţii, nu ca Glogova care are tot ce trebuie. Este o lecţie pe care am învăţat-o pe pielea mea”, a declarat, ironic în final, Marcel Hoară.

Primarul Coţe nu ştie de niciun Hoară

Cele spuse de Hoară vinerea trecută, în fapt nu prezintă deloc realitatea. Vorbele lui Hoară sunt demontate chiar de primarul din localitatea ilfoveană Tunari, Grigore Coţe. Edilul local, contactat în mai multe rânduri, susţine că nici nu ştie cine este Marcel Hoară.

Chiar dacă Coţe şi Hoară sunt colegi de partid, ambii fiind membrii PDL, edilul din Tunari susţine că nici nu are idee cine este gorjeanul de la Ministerul Economiei, şi menţionează, după ce a verificat însă în prealabil, că nu i-a concesionat acestuia niciun teren pentru vreo pensiune. Primarul spune că nici măcar nu s-a întâlnit vreodată cu Hoară, motiv pentru care nu avea cum să îi faciliteze ceva pentru pensiunea pe care acesta ar vrea să o ridice în Tunari. “Cum aţi spus că îl cheamă, Coară? A, Hoară, Marcel Hoară. Nu ştiu de niciun Marcel Hoară, am întrebat în primărie. La mine nu e nimic cerut de Hoară. Apoi la noi nu sunt terenuri de concesionat, ar mai fi 25 de hectare pentru tineri, casele pentru tineret pe Legea 15. Pe Hoară acesta nu îl cunosc, nu îl ştiu şi nici măcar nu îmi doresc să îl cunosc. Nici din partid nu îl ştiu, nici de la minister”, a declarat edilul din Tunari care a fost contactat de vreo patru ori pentru a i se da posibilitatea să caute informaţii despre gorjeanul Hoară, de care primarul ilfovean nu ştia nimic.

O dă pe după cireş

În ciuda faptului că primarul din Tunari susţine că nu are niciun fel de teren de concesionat în localitate, Hoară persista chiar vinerea trecută spunând că a găsit înţelegere la autorităţile ilfovene şi că a depus chiar o documentaţie a viitoarei pensiuni. “Au depus toate documentele subalternii mei de la firmă. (..) Primarul de la Tunari nu e din PDL”, declara, nonşalant, politicianul Hoară.

Gorjeanul care a fost bătut cu ouă anul trecut la un miting al sindicaliştilor, nemulţumiţi de măsurile actualului Guvern, dovedeşte astfel că bravează chiar şi atunci când trebuie să facă o simplă declaraţie, în acest caz, localnicilor din oraşul său.

Ţinta rezidenţială Tunari

Comuna ilfoveană şi-a majorat de la an la an locuinţele ridicate aici. Premisele de dezvoltare a zonei şi lipsa altor variante în împrejurimi au făcut şi fac din această localitate următorul pol de dezvoltare din Nordul Capitalei.

Acest lucru l-a ştiut şi Hoară care măcar şi-a ciulit urechile în momentul în care a intrat în birourile colegilor cu rang prin ministere. Dar de la intenţie la faptă, mai este cale lungă domnule Hoară.

Anamaria Stoica

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here